Het werd wel weer eens tijd dat ik wat op het digitale papier ging zetten.

Ik heb er toch altijd moeite mee om dat te doen. Ik schrijf zoals ik praat (veel!), wat het mijn eindredacteuren nogal moeilijk maakt. Zij worden wel eens gek van al die lange, niet lopende zinnen van mij…

De winter liet zich de afgelopen tijd niet echt zien, maar de geweldige indoorresultaten van onze STAP atleten wel! Dat Sharona Bakker de limiet op de 60 meter horden voor het WK indoor haalde, was een geweldige opsteker voor haar, na lang geblesseerd te zijn geweest. Jammer dat ze alsnog niet mee heeft gedaan.
Ook Faith Chepngetich, een leerlinge op de meisjesschool van Stichting Samen Succes, had lang last van een blessure. Op 15 februari liep ze echter weer een geweldige cross in Nairobi, waar ze eerste werd bij de vrouwen op de 8 kilometer nationale kampioenschappen. Ze wist vele kampioenen achter zich te laten.
Op onze website www.samensucces.com staat meer informatie over de behaalde successen van onze atleten.

Zelf sta ik ook voor een verplichte kleine pauze. Ruim 30 jaar geleden, in 1982, liep ik bij NEA op de sintelbaan 15 x 200 meter zo hard als ik kon. Ik spande me toen zo in, dat mijn hart op hol sloeg. De laatste tijd gebeurt dit steeds vaker, ook als ik helemaal niks doe. Als je hardloopt, gaat je hartslag uiteraard omhoog, nu komt het voor dat mijn hartslag zelfs in rust boven de 200 slagen per minuut uitkomt.
In het ziekenhuis is gebleken dat ik last heb van AVNRT, een hartritmestoornis. Binnenkort gaan ze in het OLVG in Amsterdam via ablatie proberen dit probleem te verhelpen.
Hierdoor zal ik een looppauze moeten inlassen; er staat een revalidatieperiode van ongeveer 6 maanden voor. Ik ga het dus even rustig aan doen, oftewel, pole-pole, zoals ze in Kenia zeggen.
De cardioloog in het OLVG waarmee ik laatst een afspraak had, bleek een oud-atleet te zijn (Gijsbert de Ruiter). Hij won in 1981 zilver op het NK bij het polsstokhoogspringen met 4.70 meter. Wij waren dus meer over atletiek aan het praten dan over mijn aanstaande ingreep!

Vorige keer schreef ik dat Gilbert Kirui hier met kerst zou komen, maar hij was helaas ziek geworden en bleef thuis om te herstellen. Gilbert is er op gebrand dit jaar te gaan knallen op de 3 km steeple. Zijn doel is om onder de 8 minuten te lopen!
Zijn vriend Michael Mutai heeft een mooie klus als haas binnengesleept: hij mag op 4 mei Haile Gebrselassie hazen tijdens de Marathon van Hamburg.
Het is een hele eer voor Keniaan Michael om de Ethiopische held Haile te mogen hazen. Het is ongelooflijk wat de inmiddels 40-jarige Gebrselassie nog presteert. Aan zijn pr van 2.03.59 op de marathon komt hij niet meer, maar hij weet nog steeds tijden van rond de 2.06 neer te zetten!

De Eritrese atleten Ghirmay Ghebreslassi en Nguse Amlosom (winnaar van de Dam tot Dam vorig jaar) hebben zich geplaatst voor de wereldkampioenschappen halve marathon op 29 maart in Kopenhagen (Denemarken). Voor beiden maak ik de trainingsschema’s. Vorige week liep Nguse op de halve marathon 59.39 en daarmee verbeterde hij zijn pr met een kleine minuut!

Tot slot wil ik jullie er nog op wijzen dat er in de kantine van NEA een container staat, waar je oude hardloopschoenen en -kleding in kwijt kunt. Deze spullen zijn zeer bruikbaar in Kenia en Eritrea. De loopspullen hoeven niet mooi meer te zijn. Al zitten er gaten in, de  lopers (en loopsters) daar zijn er erg blij mee!
De container staat er tot 11 mei en is neergezet door de organisatie van de Beemster Erfgoed Marathon. Dit is een wedstrijd op 11 mei, een hele of halve marathon, waarbij je met zijn tweeën mag lopen en fietsen en tussendoor kunt genieten van het mooie landschap en diverse versnaperingen.

Ik ga zo maar weer even hardlopen, zolang het nog kan...

 

Kwaheri!

Volg ons op Twitter
Praat mee op Disqus
Volg ons op Facebook