Vorige week waren de C/D junioren al lekker op dreef tijdens de Nationale CD indoorwedstrijden in, maar dit weekend komt er nog veel meer goed nieuws van het Apeldoornse indoor front. Sharona Bakker liep tijdens de 6e editie van de PEC Indoor wedstrijden in OmniSport Apeldoorn de limiet op de 60 meter horden voor de wereldkampioenschappen atletiek indoor 2014 in Polen.

In de finale van de 60 meter horden was NEA goed vertegenwoordigd door drie atletes van de STAP groep: Sharona Bakker won deze finale in 8,15 sec., Suzanne Williams werd tweede in 8,36 sec. (PR) en Anna Sjoukje wist de vierde plaats te bemachtigen in deze spannende finale in 8,70 sec. (zie de uitslagen voor meer tijden).

 

De WK indoor zullen begin maart worden gehouden in Sopot, Polen.


Sharona heeft afgelopen tijd veel te maken gehad met blessures, waardoor het trainen een stuk moeilijker werd. Gelukkig is daar creatief genoeg mee omgesprongen en kon dit schitterende resultaat geboekt worden. De jubelstemming in de nationale pers kan dan ook niet onopgemerkt blijven. De atletiekunie juicht "Ze is helemaal terug!!", Losse veter vindt "Sharona wist te imponeren" en Atletiekweek twittert "Sharona verrast zichzelf".

Er waren echter nog meer NEA atleten uit de STAP groep in actie in Apeldoorn. Jorèn Tromp wist zich te plaatsen voor de finale 60 meter sprint bij de mannen en wist die te winnen in een PR van 6,78 sec. Een goede prestatie waarmee Jorèn aan de nationale sprintwereld duidelijk maakt dat de snelheid er goed in zit. Ook hier weer enthousiaste reacties, de Atletiekunie: "Razendspannende finale met verrassende Jorèn".
Gaard van Vugt haalde de finale niet (13 plaats in 7,08 sec.) en ook geen finale voor Marvin Douma (7,18 sec.); Het gaat erg hard in sprintland .NL

Michelle Oud won bij de meisjes A junioren het goud op kogelstoten met een afstand van 11,76 meter, wat voor een meerkampster natuurlijk een behoorlijke opsteker is. Ook sprong Michelle 1,60 meter hoog (10e) en sprong ze 5,20 meter ver (5e).
Aimee Lovers liep bij de meisjes A de 60 meter horden in 9,76 sec., geen PR, maar liep de 60 meter 'vlak' met 7,92 sec. de finale in. Aimee werd uiteindelijk vierde in 8,06 sec.