De twee grootste eendaagse baanatletiekevenementen van Nederland werken dit jaar nauw samen. Zaterdag 8 juni staat de FBK-Games, een IAAF World Challenge in Hengelo op het programma. Zondag 9 juni wordt de Gouden Spike, de Topmeeting van het Lotto Baancircuit gehouden, dit jaar in Alphen aan den Rijn.

Een aantal Nederlandse en buitenlandse topatleten komt op beide wedstrijden in actie. Deze wedstrijden zijn een belangrijke graadmeter voor de selectie van de Europese Kampioenschappen voor Landenteams, die op dinsdag 11 juni bekend gemaakt wordt. Het Nederlands Team komt op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2013 uit in de eerste liga in het Ierse Dublin. Daarnaast zijn de FBK-Games en Gouden Spike uitgelezen momenten om kwalificaties voor de diverse zomertoernooien te behalen.

De Gouden Spike is een internationale atletiekwedstrijd in Leiden. De wedstrijd maakt als Topmeeting deel uit van het Lotto Baancircuit van de Atletiekunie. De Gouden Spike heeft de internationale status van Outdoor Meeting with National Permit bij European Athletics.


Van NEA (STAP groep) doen vijf atleten mee:

Anna Sjoukje 100 m 100 mH
Jorén Tromp 100 m 200 m
Marvin Douma 100 m 200 m
Victor Strijbis 100 m 200 m
Gaard van Vugt 110 mH