podiumpupsOp 18 september gingen 12 NEA pupillen, Jeroen (JPC), Raoul (JPB), Bas, Sem, Kyle, Che, Thomas (JPA1) en Kiowa, Sam, Guillem, Nando en Ramon (JPA2) vol goede moed naar de pupillenfinale bij AAC in Amsterdam.

De blauwe NEA tent, ons 'thuishonk', viel goed op, maar was gelukkig niet nodig, want het bleef droog die dag. De dag begon - zoals gebruikelijk - met de estafettes. De wissels bij de JPA1 en JPA2 gingen gesmeerd en beide teams liepen een goede 4 x 60m.

De JPA2 waren extra gebrand op goede prestaties, want na twee keer met de tweede prijs naar huis te zijn gegaan, wilde ze dit keer (hun laatste jaar als pupil) de beker voor de eerste plek meenemen.Na uitstekende prestaties mochten de jongens aan het einde van de beker voor de eerste plaats in ontvangst nemen met ruim 300 meer dan nummer twee. Guillem en Kiowa kregen ook voor het individuele klassement nog een medaille om nek gehangen, respectievelijk 2e en 5e.

Ook de JPA1 hadden er zin in en zetten hun beste beentje voor. Helaas ging bij een paar jongens het balwerpen niet helemaal vlekkeloos en haalde ze helaas geen podiumplek dit jaar. Maar ze stonden wel mooi in de finale en eindigden op een keurige 5e plaats. Dat is toch maar mooi iets om trots op te zijn. Volgend jaar revanche. Bas werd in het individuele klassement ook 5e en verdiende daarmee een medaille.

Dan de twee individueel geplaatste jongens: Jeroen (JPC) en Raoul (JPB). Jeroen had bij de Gerrit Vos Bokaal in Hoorn al wat jongens laten schrikken door een geweldige 42,98m met bal te gooien (een clubrecord). Die waren gewaarschuwd. Na een goedgedraaide driekamp eindige hij op de 4e plek wat ook een prachtige medaille waard was.

Raoul had een drukke week achter de rug, drie dagen schoolkamp gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar dat deerde hem niets, hij sprinte, sprong ver en gooide de bal alsof zijn leven ervan hing en ook hij ging met een medaille naar huis voor ook een 4e plek.

Jongens, jullie hebben het allemaal top gedaan. Volgend jaar gaan de JPA2 ook bij de junioren laten zien wat ze waard zijn en Bas, Sem, Kyle, Che, Thomas, Raoul en Jeroen gaan volgend jaar weer voor de finale. Toch?