weekendpups

De weersvoorspelling was niet formidabel; enkele buien en een temperatuur van 14/15 graden. Dat nam niet weg dat rond 10.30 uur de eerste enthousiaste pupillen de baan op kwamen. Sommige al helemaal in de oranje stemming, want ‘s middags moest ons Nederlands elftal voetballen tegen Japan.

 

Tussen de buien door werden de tenten voor de overnachters neergezet door ouders en kinderen, het tentenkamp voor het pupillenweekend groeide en groeide tot 12 tentjes/tenten.

We begonnen ons pupillenweekend traditioneel met het maken van prachtige tekeningen op een wit shirt, de meesten met het thema WK voetbal. Na het tekenen gingen de kinderen in groepjes spelletjes doen in de kantine en kleedkamers (vanwege de regen bleven we maar even binnen); sjoelen, UNO, Mens Erger Je Niet, Yatzee, Rummikub, tafelvoetbal, tik-tak-boem en knutselen stonden op het programma. Na twee rondes spelletjes pakten de kinderen hun lunchpakketten en gingen we lunchen. Sommige kids werden al een beetje zenuwachtig of er wel een televise was want ze konden het WK Nederland-Japan echt niet missen. De televisie (die verstopt zat achter deurtjes werd aangezet en om 13.30 uur zat ongeveer de helft van de groep voor de buis. De andere helft speelde lekker verder in de kleedkamers, op het springkussen of gingen buiten zelf een potje voetballen. Helaas was er een klein ongelukje bij het springkussen. Bij een botsing viel Timothy en kwam huilend van de pijn naar de kantine. Toen we naar z'n arm keken zagen we dat die niet goed stond en belden we de spoedpost waar Kitty en Emma direct naar toegingen ondertussen en z'n ouders bellend. Timonty kwam later op de middag met z'n moeder vertellen dat z'n elleboog gebroken was. Hè, wat balen zeg. Sterkte Timothy!!!

Na de voetbalwedstrijd gingen we met z’n allen naar buiten om de schoenenrace te doen; een estafette van 4 teams tegen elkaar. Alle kinderen moesten per team hun schoenen uitdoen en neerzetten op de finishlijn van de sprintbaan. De kinderen hadden de schoenen keurig gesorteerd neergezet (ja dat kunnen ze hoor), maar die vervelende trainers gooiden alle schoenen door elkaar, wat het spel natuurlijk moeilijker maakte.

Na de schoenenrace mochten ze weer even vrij spelen, waarna de zandsculpturen wedstrijd op het programma stond. Dezelfde vier teams gingen elk in een eigen verspringbak hun kunstzinnige kant laten zien. Er ontstonden schildpadden, vulkanen, een aquarium en een NEA dorp. Het team dat het NEA dorp in elkaar had gezet, won de wedstrijd vanwege de achterliggende gedachte (NEA dorp), het gebruik van de hele verspringbak en de goede samenwerking.

Terwijl in de keuken het frituurvet op temperatuur kwam en de komkommers, tomaten en wortels werden gesneden, gingen de kinderen weer vrijspelen. Wat een energie hebben ze toch, ze gaan maar door. Dat merkte je ook wel tijdens het avondeten; 14 kilo patat, 60 frikandellen, 70 kip nuggets, 6 komkommers, 2 zakken winterpeen, 5 netjes tomaten en 5 potten appelmoes zijn er doorheen gegaan, wat een honger hadden die kids.

Voordat de mini, C’s en enkele B om 20.00 uur werden opgehaald, werden er nog een paar potjes stoelendans gedaan, wat een lol. Toen was het toch echt voor een paar kinderen het einde van een gezellige dag en gingen ze met papa en/of mama huiswaarts.

Achtentwintig B- en A pupillen bleven slapen. Daar hebben we ‘s avonds nog het geluidenspel mee gedaan. Danny, Deanne, Jet, Nienke en Laqisha zaten verstopt in de bosjes om de baan heen en moesten de kinderen, die weer in groepjes van 5 a 6 waren ingedeeld, d.m.v. dierengeluiden lokken. Na twee ronden en nog wat drinken was het tijd voor de kinderen om zit bedklaar te gaan maken. Rond 10.15 uur lag iedereen in z’n tent, maar om 01.15 uur was het nog niet overal stil. Het is ook zo leuk, met je vrienden in een tent te liggen en nog te kletsen en te giechelen.

De volgende ochtend waren de eerste kinderen om 07.00 uur al weer hun tent uit en rond een uur of negen zaten we met z’n allen aan het ontbijt. Na het ontbijt werden de tenten leeggeruimd en sommigen ook al afgebruiken. Daarna was er nog tijd voor het letterspel, ook weer in estafettevorm. Ook dit spel was weer hartstikke spannend; “waar ligt die N nou?”, “nee, links links links ligt de H”…………

En toen de eerste ouders het veld opkwamen om de kinderen, slaapzakken, matjes, tenten en andere spullen op te halen, was ook het pupillenweekend 2010 weer aan z’n einde gekomen. Voor de A2’tjes was het het laatste pupillenweekend: “hè jammer!”; “mag ik volgend jaar helpen en ook weer blijven slapen?”; “mag ik volgend jaar toch weer meedoen?”; “doeg, tot woensdag op de training”; “bedankt”; “doei”; “dag”……………

Nou meiden en jongens, de pupillencommissie, trainers en overige begeleiders hebben ook weer genoten, want ondanks de buien en temperatuur (die achteraf best meeviel) hebben we er met z’n allen weer een hartstikke leuk, gezellig en sportief weekend van gemaakt. Alle kinderen van mini tot A2 zijn heel leuk met elkaar omgegaan, het was echt weer een genot om naar te kijken. Zullen we er volgend jaar weer zo’n feest van maken?