Op 30 mei reisden 25 NEA pupillen af naar Amsterdam, naar het Olympisch Stadion. De weersvoorspellingen waren slecht, heel slecht. Toch stonden alle 25 pupillen enthousiast op de baan, het is toch het Olympisch Stadion waar je een wedstrijd hebt.

De opkomst aan pupillen was groot, wat betekende dat er grote groepen meiden en jongens in de regen hun onderdelen afwerkten. Het was soms langs wachten voor de kinderen. Heel af en toe stopte de regen even, maar daarna kwam het water weer met bakken uit de hemel. Toen het ook nog ging onweren en bliksemen besloot de wedstrijdleiding de wedstrijd te staken. De MPA2 werden tijdens hun 1.000m naar binnen gelootst en konden hun race niet aflopen. De JPA2, JPA1 en MPA1 zijn uiteindelijk niet meer gestart, wat bij sommige kinderen tot teleurstelling leidde.

Drie NEA pupillen namen een prijs mee naar huis, Julia Jongejeugd MPM won tijdens haar 1e atletiekwedstrijd een mooie 3e prijs, Jeroen van het Hof JPC de 2e prijs en Raoul van de Laar ging er met de 1e prijs vandoor.

Al met al een bijzondere wedstrijd, een prachtige ambiance met vreselijk weer. Ach, hebben we dat ook weer eens meegemaakt.

Op naar de 2e competitiewedstrijd, waar we met 52 (!) pupillen aan de start zullen verschijnen.

De uitslagen kun je terug vinden op: http://www.phanos.org/wedstrijden/2010/300510pupwed.html