20 maart 2010 - finale crosscompetitie 2009/2010 - Dijkgatbos Wieringerwerf

10 pupillen gingen de NEA eer verdedigen op de cross finale in Wieringerwerf: Emilie, Mila, Bas, Kyle, Thomas, Allisha, Evelyn, Nikki, Nini, en Emma.

 

Aangekomen bij het Dijkgatbos was het bij het parkeren al een drukte van jawelste, tja dit was toch de finale. In het bos zagen we dat het parcours één groot blubberbad was . Dat beloofde wat.

Emilie (MPC) mocht de spits afbijten en keek met een beetje argwaan naar al die blubber. Toch liep ze haar 1.000m in een goeie 5.40 min., waarmee ze als 17e over de finish kwam.
Daarna mocht Mila (MPB) het blubberbad trotseren. Zij moest een iets langere afstand afleggen dan de MPC en eindigde haar 1.250m als 57e.
Thomas, Bas en Kyle

De JPA1, Bas, Kyle en Thomas, waren individueel geplaatst, maar ook als groep. Er was een redelijke kans dat ze als groep in de prijzen zouden vallen, spannend hoor. Fanatiek stonden ze aan de start van hun 1.500m. Kyle viel bij de start, waarbij hij bijna laatste lag, maar hij liet zich niet uit het veld slaan en eindigde toch op een goeie 38e plaats. Bas en Thomas eindigde resp. 12 en 16, waarmee ze met z'n drietjes in ploegenklassement op de 3e (!) plaats eindigde. Wat waren ze bij.

Daarna de MPA1, Allisha, Evelyn, Nikki en Nina; ook individueel en als ploeg geplaatst. De meiden liepen de benen onder hun lijf vandaan en eindigden individueel goed in het begin van het deelnemersveld: Nikke 20e, Evelyn 32e, Allisha 33e en Nina 38e (van de 81!). Als ploeg hebben ze het ook goed gedaan, 4de met maar vier punten verschil met ploeg 3.
Als afsluiter mocht Emma (MPA2) haar kunsten vertonen en dat deed ze. Net voor de finish - waar de NEA fans haar stonden aan te moedigen - zwikte ze helaas haar enkel en werd ze nog ingehaald door 2 meiden . Maar ze eindigde op een uitstekende 9e plek (van de 69).

Ondanks de blubber was het weer een leuke dag. Wat vooral weer zo leuk was aan vandaag was dat alle kinderen zijn blijven kijken (en aanmoedigen) tot ook hun laatste clubgenoot klaar was haar race. Top. Alle lopers kregen van de organisatie nog een mooi herinneringsvaantje en van de pupillencommissie nog een lekkere chocolade paashaas om de energie weer op te laden. En de jongens A1..... die gingen naar huis met een prachtige standaard voor in de NEA prijzenkast en een medaille voor bij hunzelf aan de muur.

Meiden en jongens, jullie heb het weer harstikke goed gedaan . Volgend jaar weer !? Nu eerst op naar de zomercompetitie.

Zie ook de artikel op: Regioweb.nl en Gezinsblad.nl