Bij deze de nieuwsbrief van Maart 2017. Afgelopen zaterdag zijn we gezellig met onze pupillen gaan wokken. Wat was het weer een succes. We hebben ook weer een aantal sportieve activiteiten achter de rug waarbij de pupillen weer topprestaties hebben neergezet. De Indoor wedstrijden onder andere in Amsterdam en Apeldoorn, de crosscompetitie en de Munnikloop op onze baan. We gaan nu binnenkort naar de zomercompetitie en het feest van ons jubileumjaar komt er natuurlijk aan. Dit is dan ook een nieuwsbrief met een heleboel informatie, dus agenda erbij!

OPENINGSWEDSTRIJD
Op zondag 02 april vindt op onze eigen baan de openingswedstrijd plaats. Een wedstrijd welke NEA jaarlijks organiseert om het zomer wedstrijd seizoen in te luiden. Er hebben zich inmiddels al veel enthousiaste pupillen ingeschreven, dus voor degene die nog twijfelen, schrijf je in!

De chronoloog (tijdschema) zal ongeveer een week ervoor beschikbaar zijn en rond gemaild worden. Ook terug te vinden op www.atletiek.nu Hier vind je ook de uitslagen, indien beschikbaar tijdens de wedstrijd! Het startnummer kan minimaal 30 minuten voor aanvang van het eerste onderdeel opgehaald worden bij de pupillencommissie in de kantine. Op atletiek.nu kun je ook zien of je al ingeschreven bent! Controleer dat gerust even.

We zijn op zoek naar juryleden en mensen achter de bar om deze dag weer tot een succes te maken. Deze uren tellen ook mee als ledentaken. Vele handen maken licht werk! Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DATA ZOMERCOMPETITIE
De data van de zomercompetitie zijn:

 • Zaterdag 8 april 2017 1e competitiewedstrijd. AV Startbaan, Amstelveen-Zuid
 • Zaterdag 13 mei 2017 2e competitiewedstrijd. Locatie nog niet bekend.
 • Zaterdag 17 juni 2017 3e competitiewedstrijd. Noordkop Den Helder.

Opgeven van deze wedstrijden gaat via de pupillen tafel . Graag 8 april, uiterlijk 24 maart inleveren zodat we ook de estafette teams kunnen gaan indelen. Om mee te doen met de finale op zaterdag 16 september moet je minimaal 2 van de 3 wedstrijden meedoen. Probeer ook je mede ploeggenoten te mobiliseren want bij minimaal 4 deelnemers per groep kunnen jullie ook meedoen met de estafette.

Nog even de regels rondom de estafette:

 • Als er twee of meer teams zijn, dan zal er een 1e team zijn wat bestaat uit het snelste team . Het tweede of derde team zal rouleren.
 • Indien er per categorie maar 1 team aanwezig is dan zal dit rouleren.
 • Sta je in het estafette team kom dan vooral ook oefenen op de extra trainingen op zondag!
 • De trainers stellen de estafette teams en de positities samen.

EXTRA TRAININGEN VOOR DE ZOMERCOMPETITIE
Op zondag 11 juni en zondag 10 september zijn er extra trainingen ingepland van
11.00 uur tot 12.00 uur op de baan om te oefenen voor de zomercompetitie. Deze trainingen zijn voor de pupillen die ook meedoen aan de competitie. Er zal extra geoefend worden voor de estafette en de onderdelen. Meedoen is vrijblijvend, maar zeker een aanrader en vinden plaats bij NEA. Opgeven is niet nodig. Helaas zijn meer trainingen niet in te plannen op de zondagen vanwege het drukke seizoensprogramma.

PAASTRAINING
Op woensdag 12 april 2017 is de paastraining. Misschien dat we de paashaas nog zien!

SPURDPAS
Op woensdag 8 maart en vrijdag 10 maart zijn de kinderen gestart die kennis willen maken met atletiek via de Jeugdspurdpas. Beide dagen zijn vol en we zijn blij met alle interesse voor de atletieksport. Zij trainen de komende weken in een aparte groep met de trainers.
Het is heel fijn als er op deze avonden ook kantinebezetting is zodat alle kinderen en nieuwe ouders van drinken voorzien kunnen worden!

JURYCURSUS VOLGEN
Wie zou het leuk vinden om een jurycursus te volgen? Na het volgen van deze cursus mag je jureren bij wedstrijden. De cursusdagen zijn op 9 en 23 april in Purmerend en Edam. Uiteraard vallen de uren van jureren ook onder de ledentaken. Je kan je opgeven aan de pupillentafel.

1E TEAM MEIDEN JUNIOREN D GENOMINEERD
Het 1e team van de meiden D junioren zijn genomineerd tot sportteam van het jaar. Hoe geweldig is dat! Om te winnen hebben zij veel stemmen nodig. Dus willen we jullie ouders vragen om ook een sms te sturen en te stemmen. Sms SAP NEA naar 3010

PR KLASSEMENT
Opgeven voor het PR Klassement gaat weer van start. Opgeven kan bij ons aan de pupillentafel. Yvonne die in opvolging van Bianca dit jaar het PR klassement in kaart gaat brengen
houdt van de opgegeven pupillen de persoonlijke record scores bij van het hele zomerseizoen. Degene met de beste pr aan het einde van het seizoen valt in de prijzen. Voor iedereen die mee doet, is er bij de uitreiking van het pr klassement een leuke attentie en een certificaat met de pr uitslagen erop vermeld. Kosten bedragen € 4, -. Graag contant betalen bij de pupillentafel.

100 JAAR NEA
We hebben het er al tijden over, 100 jaar NEA! Op 16 mei 2017 bestaat AV NEA Volharding 100 jaar! We gaan dit natuurlijk als vereniging groots vieren. In de week van 7 tot en met 21 mei 2017 vinden er allerlei jubileum festiviteiten plaats.

DE ESTAFETTELOOP
Op zondag 7 mei 2017 worden de festiviteiten geopend met een uniek en eenmalig evenement: koppelestafette van 100 x 400m voor bedrijven en verenigingen. Wij zouden het ook leuk vinden om met 1 of 2 pupillenteams mee te doen. We willen teams samenstellen met 20 kinderen vanuit elke leeftijdsgroep 4 atleten, dus van Mini tot A2 pupil. Per team zijn er steeds twee lopers tegelijk actief, welke na 1 rondje worden afgelost door twee andere lopers, zodat er tussendoor wat hersteltijd is. Eerst zullen de Mini’s hun rondjes lopen, daarna de C-pupillen, etc.
Inschrijven kan vanaf 24 maart t/m 01 april aan de pupillentafel.

Op volgorde van inschrijven word je wel of niet uitgenodigd om mee te doen met een estafette team. De kosten per team zijn € 80,00 (€ 4,00 per atleet) De betaling gaat via automatische incasso. Zie voor uitgebreide informatie de bijlage bij deze nieuwsbrief.

FEEST VOOR ONZE PUPILLEN!
Op woensdag 17 mei 2017 houden wij een pupillenmiddag voor de basisscholen in Purmerend. We organiseren samen met een groep scholieren van het Da Vinci College een Athletics Champs middag voor kinderen van de basisscholen in Purmerend en omgeving. Meerdere basisscholen hebben zich daar inmiddels voor opgegeven maar we komen nog niet aan het aantal van 180 leerlingen. Daarom hebben wij besloten dat ook onze NEA pupillen zich voor deze middag mogen opgeven. De middag begint om 13:30 uur op de baan bij NEA en is ongeveer 17.30 uur afgelopen. Een team moet bestaan uit 10 pupillen van diverse leeftijden (wij maken de indeling) met een begeleider, want de trainers gaan zelf ook meedoen aan de estafetteloop. Er geldt wel een beperkt aantal deelname dus geef je snel op en als begeleider natuurlijk ook. Opgeven kan tot en met woensdag 12 april bij de pupillencommissie.

JUMP SKILZZ
100 jaar NEA gaan wij natuurlijk ook met al onze pupillen vieren! Aansluitend na de Athletics Champs zijn op woensdag 17 mei 2017 om 17:30 uur alle pupillen van NEA uitgenodigd om naar Jump Skillz te komen in Purmerend. Daar gaan we een uur met z’n allen springen en daarna gezellig samen snacken. Deze avond duurt tot 19.45 uur en is geheel op kosten van NEA. Feesten jullie mee? Opgeven kan tot en met vrijdag 12 mei bij de pupillencommissie. Ophalen en brengen gebeurd door de ouders zelf. Het adres is van Ijsendijkstraat 182 te Purmerend.

TRAINING GAAT DOOR TIJDENS DE APRIL/MEI VAKANTIE
Tijdens de vakantie gaat de training gewoon door. Ook de Goede Vrijdag is er training.

PUPILLENWEEKEND 2017
Met het 100 jarig bestaan van NEA is het komend jaar een druk jaar voor de vereniging maar we hebben toch besloten om het pupillenweekend door te laten gaan. We hebben het weekend gepland op 8 en 9 juli 2017!

DOORGEVEN VERANDERING GEGEVENS
Regelmatig wordt de pupillencommissie geconfronteerd met verouderde telefoon, mail of adresgegevens van leden. Als uw gegevens veranderen geef ze alsjeblieft zo spoedig mogelijk door aan ons! Ook als u weggaat tijdens de training laat even een telefoonnummer achter waar u op te bereiken bent. Het komt wel eens voor dat er een ouder van een pupil met spoed telefonisch bereikt moet worden.

LAATSTE PUNTJES

 • Verzoekje, opgave voor wedstrijden alleen via de pupillencommissie en NIET rechtstreeks bij het wedstrijdsecretariaat of de organiserende vereniging. Tenzij anders in onze nieuwsbrief vermeld.
 • Mocht je verhinderd zijn voor een wedstrijd, dit graag melden bij de pup club. Dit voorkomt onnodig wachten.
 • Afmelden van een wedstrijd als de inschrijving al gesloten is, dan is het wedstrijd geld gewoon verschuldigd. Graag hier rekening mee houden.
 • Het komt nog steeds voor dat er geen kantinebezetting tijdens de training is. Achter de bar hangt een schema waar u zich op aan kunt melden voor de kantine dienst. Goed voor de vrijwilligers uren! (de pupillencommissie schenkt geen koffie/thee voor ouders)
 • Vergeet geen bidon mee te nemen naar de training!

Groetjes,
De pupillencommissie (mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.),
Sandra, Wendy en Marianne – bemanning pupillentafel, opgave nieuwe leden, opgave wedstrijden en organiseren activiteiten e.d. Yvonne – PR Klassement (zomerseizoen)
Trainerscoördinatoren pupillen Pim, Lisette en Martin Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.