Afgelopen week is de nieuwste Nieuwsbrief vanuit de pupillencommissie weer verstuurd. De volgende onderwerpen komen in ieder geval terug in de Nieuwsbrief:

 • wedstrijdverslagen
 • gezonde kantine
 • NK estafette
 • clubkampioenschappen
 • uitreiking PR klassement
 • crosscompetitie

 Hallo allemaal,

Na een toch nog warme zomervakantie, weer een nieuwsbrief met een hoop weetjes.

 

Inmiddels zijn onze pupillen alweer een paar weken begonnen met de trainingen. Op 3 september hebben een aantal van onze pupillen meegedaan met de Gerrit Vos Bokaal. Daarbij hebben ze een mooie tweede plaats behaald! Erg knap zo direct na de grote vakantie.

Afgelopen zaterdag 17 september was de finale van de pupillencompetitie. Wij waren vertegenwoordigd met 20 pupillen, de meisjes minipupillen, jongens pupillen C, jongens pupillen B en de meisjes pupillen A2. Onze pupillen hebben deze dag hun uiterste best gedaan. Einde van de dag een medaille voor Sienna Akkers (meisje mini) 3e plaats meerkamp, ook voor Mostafa Al-Bayati (jongens B) 4e plaats meerkamp en voor Alyshia Kavehercy (meisje A2) 4e plaats meerkamp. En als team een 2e plaats voor de jongens pupillen B. Een knappe prestatie van onze pupillen. Een uitvoerig verslag van deze mooie finaledag en foto’s volgen nog op de website.

 

ONDERSCHEIDING NEA GEZONDE SPORTKANTINE

Als eerste in Nederland heeft NEA de zilveren award ontvangen voor een gezonde sportkantine. Dat betekent dat minimaal 60 procent van het voedselaanbod aan de norm gezond voldoet. Daar mogen we best trots op zijn! Met dank aan het kantineteam!

 

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN

Zondag 2 oktober zijn op onze eigen baan weer de clubkampioenschappen. Een leuke wedstrijd voor al onze leden. Zowel pupillen/junioren/senioren en masters doen mee. Je kunt je weer inschrijven, gewoon bij ons aan de tafel! (dus niet rechtstreeks bij de Atletiek unie). Nog nooit een wedstrijd gedaan maar wel nieuwsgierig? Dit is een leuke wedstrijd om eens een keertje mee te doen en te kijken hoe het er bij een wedstrijd aan toe gaat! Sluitingsdatum inschrijven 25 september.

 

NK ESTAFETTE

Ook dit jaar zijn we weer ingeloot voor de NK estafette in Amstelveen op zaterdag 24 september.

Twee teams mogen meedoen: meisjes pupillen A2 en de jongens pupillen B.

Iedereen die hier aan mee doet heeft inmiddels de benodigde gegevens ontvangen. Ook de chronoloog is verspreid. Zorg dat je een uur voor de starttijd aanwezig bent (let op afsluiting van de A1)! De startnummers mogen alleen opgehaald worden als de teams compleet zijn.

 

UITREIKING PR KLASSEMENT

Een groot aantal pupillen, welke ook aan de wedstrijden mee doen, heeft zich opgegeven voor het PR klassement. Bij het PR klassement houdt Bianca de prestaties van de pupillen van diverse wedstrijden bij. Elke keer als een pupil zich heeft verbeterd, zorgt dit voor een winstpunt bij het PR klassement. Voor de herfstvakantie hebben we dan altijd de PR klassement uitreiking. Er is per categorie een

1e prijs en voor elke pupil die zich hier voor opgegeven heeft, een certificaat met alle uitslagen op een rij. De prijsuitreiking zal plaats vinden op vrijdag 14 oktober. Dit jaar voor het laatst door Bianca Buis. Zij gaat afscheid van ons nemen omdat Keira doorgaat naar de junioren. Yvonne (moeder van Silke Tip) zal deze functie van haar overnemen.

 

WINTER/CROSSCOMPETITIE

Voor de nieuwe leden, wat is de winter/crosscompetitie? Dit is het wedstrijdelement wat in de winter periode gehouden wordt. De pupillen rennen hier alleen een lange afstand. Niet op een atletiekbaan maar over een parcours wat vaak naast een atletiekbaan, door de natuur is uitgezet. Vaak door de modder of over hooibalen heen. Erg leuk!

Voor deze competitie zijn er weer 3 wedstrijddagen:

 • Zaterdag 19 november 2016
 • Zaterdag 14 januari 2017
 • Zaterdag 04 februari 2017

De finale (alleen op uitnodiging) is onder voorbehoud op zaterdag 11 maart 2017. Je maakt kans op de finale als je minimaal 2 van de 3 wedstrijden hebt meegedaan.

Opgeven voor deze wedstrijden kan na de herfstvakantie

 

De trainingen voor de cross zullen plaatsvinden op de zondagen, gestart na de herfstvakantie, van 11.00-12.00 uur op het Trimpad in de Wheermolen. De trainingen zijn niet verplicht, maar alleen voor diegene die ook meedoet aan de wedstrijd. Van te voren aanmelden is niet nodig. De zondag na een wedstrijd is er geen training.

 

INDELING CATEGORIEEN

Na de herfstvakantie gaat iedere pupil door naar een volgende categorie. Tevens nemen we dan afscheid van de A2 die junior wordt. Dit is ook de reden dat er in de herfstvakantie geen training is. In de kerstvakantie zullen wij wel gewoon doorgaan met trainen.

Dus na de herfstvakantie:

Ben je geboren in 2006 dan word je pupil A2

2007 wordt pupil A1

2008 wordt pupil B

2009 wordt pupil C

2010 blijven mini’s.

Dit houdt ook in dat iedereen weer een nieuwe trainer krijgt. Een aantal trainers schuiven door naar de junioren. Gelukkig is het de pupillen coördinatoren gelukt om het trainersschema weer compleet te maken. Maar zijn er nog geïnteresseerde ouders die training willen geven kom dat even langs bij de pupillen coördinatoren. Jelle zal stoppen als coördinator. Pim Tjeertes zal ondersteund gaan worden door Lisette en Martin. Fijn dat dit weer opgepakt wordt want zonder vrijwilligers kan onze vereniging niet bestaan.

 

DEEN SPONSORACTIE

Ook dit jaar zijn we weer uitgekozen voor de Deen Sponsoractie. Sparen jullie weer mee!

Muntjes kunnen ingeleverd worden bij Deen Wagenweg of in de kantine. We hopen weer een mooi bedrag bij elkaar te sparen voor de vereniging.

 

GROTE CLUBACTIE

Ook dit jaar mogen de pupillen weer langs bij familie of vrienden of langs de deuren voor de verkoop van de grote clubactie. Ook dit jaar wordt het harde werken beloond. Bij minimaal 5 loten ontvang je een cadeaubon, die in waarde toeneemt als je meer verkoopt. Diegene die de meeste loten heeft verkocht wordt extra in het zonnetje gezet. De opbrengst wordt gebruikt voor pupillen. Een mooi voorbeeld hiervan is de shaltertent die we kunnen gebruiken tijdens de wedstrijden.

 

DATA OVERIGE WEDSTRIJDEN

Zondag 02 oktober, Clubkampioenschappen bij NEA, opgeven pupillentafel.

Zondag 06 november NEA run, op de baan opgeven ter plaatse.

Zondag 11 december Purmerbosmarathon, opgeven ter plaatse.

Indoorwedstrijden volgen nog. Hou hiervoor ook Atletiek.nu in de gaten.

 

100 jaar NEA

100 jaar NEA. Achter de schermen is men al druk bezig met de voorbereidingen. Op 16 mei 2017 bestaat AV NEA Volharding 100 jaar! En natuurlijk gaan we dit vieren. In de week van 7 tot en met 21 mei 2017 vinden er allerlei jubileum festiviteiten plaats. Woensdag 17 mei 2017 houden wij een pupillenmiddag voor de basisscholen in Purmerend En aansluitend zijn onze NEA pupillen aan de buurt. Maar daarover later meer. Zet de datum vast in de agenda!

 

DOORGEVEN VERANDERING GEGEVENS

Regelmatig wordt de pupillencommissie geconfronteerd met verouderde telefoon, mail of adresgegevens van leden. Als uw gegevens veranderen geef ze alsjeblieft zo spoedig mogelijk door aan ons! Ook als u weggaat tijdens de training laat even een telefoonnummer achter waar u op te bereiken bent. Het komt wel eens voor dat er een ouder van een pupil met spoed telefonisch bereikt moet worden.

 

LAATSTE PUNTJES

 • Verzoekje, opgave voor wedstrijden alleen via de pupillencommissie en NIET rechtstreeks bij het wedstrijdsecretariaat of de organiserende vereniging. Tenzij anders in onze nieuwsbrief vermeldt.
 • Mocht je verhinderd zijn voor een wedstrijd, dit graag melden bij de pup club. Dit voorkomt onnodig wachten.
 • Afmelden van een wedstrijd als de inschrijving al gesloten is, dan is het wedstrijd geld gewoon verschuldigd. Graag hier rekening mee houden.
 • Het komt nog steeds voor dat er geen kantinebezetting tijdens de training is. Achter de bar hangt een schema waar u zich op aan kunt melden voor de kantine dienst. Goed voor de vrijwilligers uren! (de pupillencommissie schenkt geen koffie/thee voor ouders)
 • Vergeet geen bidon mee te nemen naar de training!

Groetjes,

De pupillencommissie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.),

Sandra, Bianca, Wendy en Marianne – bemanning pupillentafel, opgave nieuwe leden, opgave wedstrijden en organiseren activiteiten e.d. Bianca Buijs – PR Klassement (zomerseizoen)

Trainerscoördinatoren pupillen Pim, Lisette en Martin (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)