Afgelopen 6 juni was de 2e wedstrijd van de zomercompetitie voor pupillen in Heiloo, bij av Trias. Het weer zat mee, het was zonnig en droog, maar de wind maakte het af en toe nog best fris. De kinderenen hebben hier gelukkig weinig van meegekregen, aangezien zij vanaf het moment dat ze aankwamen druk bezig zijn geweest. Het werd een geslaagde dag met een aantal mooie successen.

 

Mini en C-pupillen

De Mini's waren vandaag met drie atleetjes aan de start: Jinthe, Maurits en Jay. Onze Benjamins doen dit al heel goed, met als hoogtepunt de prachtige eerste plaats van Jay in de meerkamp. Maar ook de 7e plaats van Maurits en de 8e plek voor Jinthe waren heel goed. De C-pupillen waren bij de jongens met maar liefst drie estafette teams aan de start. Individueel waren de opvallendste resultaten van Mostafa (2e) en Thijmen (4e). Met zoveel goede atleten aan de start zit er misschien wel een finaleplaats in voor het team. Bij de meisjes hadden we vandaag Vicky aan de start. Zeker haar 40m sprint ging vandaag al heel goed. 

B pupillen

Over de wedstrijd van de meisjes ontvingen we het volgende verslag: 

Om half 11 moest er gemeld worden voor de estafette, welke om even voor half 12 gelopen zou worden. Het complete team was aanwezig, dus helaas voor Willemijn hoefde zij niet mee te lopen vandaag. Om het uur wachten door te komen zijn de dames gaan opwarmen onder leiding van de interim-trainers. De vader van Brenda en de vader van Nicole hebben met de meiden geoefend met verspringen, balwerpen, en ook een beetje hoogspringen, al stond dat niet op het programma voor de meerkamp.           

De estafette was spannend, Jeslyn startte snel en was als eerste bij het wisselpunt, maar de 1e wissel ging niet helemaal naar tevredenheid van de dames. De wissel tussen Brenda en Nienke ging wel zoals geoefend en Nienke liep haar benen uit haar lijf waarna Nicole met een eindsprint uiteindelijk de winst binnen haalde. Met een tijd van 29,15 seconden hebben ze de 1e plaats gewonnen, vlak op de nek gezeten door atleten van Trias (29,16 sec) en Lycurgus (29,17 sec).

Direct na de estafette mochten de dames door naar verspringen. Hierbij werden door alle 5 de dames goede resultaten gehaald, met in elk geval een PR voor zowel Brenda (3,20m) als Jeslyn (3,25m).

Hierna mochten de dames hun spikes nog steeds aanhouden want het was tijd voor de 40m sprint. De Nea meiden waren verdeeld over 2 series, waarbij Jeslyn en Willemijn het tegen elkaar opnamen, en Nienke, Nicole en Brenda ook tegen elkaar streden. Voor Jeslyn een PR hier, zij was binnen in een tijd van 6,86 sec, de eerste keer onder de 7 seconden. Ook Willemijn, die als 2e binnenkwam in de serie, liep een mooie tijd, van 7,27 sec. Brenda, Nicole en Nienke werden in hun serie respectievelijk 1e, 2e en 3e, met mooie tijden.

Voor het balwerpen was er even verwarring waar we ons moesten melden. Met een flinke tegenwind hebben de meiden allemaal hun best gedaan, waarbij Nicole van onze 5 meiden de beste afstand wierp (15,22m).

Daarna moest er mentaal voorbereid worden op de 1000m, waar geen van allen echt zin in had. Desalniettemin haalde Brenda de winst hier binnen (1e plaats) met een tijd van 3:56.43. Willemijn zat vlak achter haar met een tijd van 4:16.73 en kwam als 6e binnen. Daarna kwamen achter elkaar Nienke en Jeslyn binnen, met als hekkensluiter Nicole.

Bij de prijsuitreiking was het nog even spannend of en wie er op het podium zouden eindigen. Omdat de meisjes pupillen B in twee groepen verdeeld waren, en we geen idee hadden wat de andere groep gedaan had door de dag heen, zaten onze dames toch in spanning. Uiteindelijk was het podium mooi Nea-blauw met Brenda op de 3e plaats, een atlete van Lycurgus op de 2e plaats en Jeslyn op de 1e plaats.

De jongens waren vandaag vertegenwoordigd door Mike, Mauro, Casper en Jesse. Ook zij aan de start van de estafette. Jesse was vandaag snel op de 40m (7,76). Mike viel juist op door zijn balwerpen: 17,04m. Casper en Mauro sprongen vandaag al beide over de 3 meter ver. In de meerkamp eindigden deze twee op resp. de 8e en 5e plaats.

A-pupillen

De A1 pupillen moesten vandaag hoogspringen, altijd spannend. Yarno deed dit heel goed, 1,20m. Mede hierdoor werd hij 6e bij de meerkamp. Bij de meisjes viel Lindsay op met haar 9,82 op de sprint, ook de 1,15m op hoog van Charlotte is het vermelden waard. Zij werd hiermee 5e op de meerkamp, vlak voor Mijntje die 6e werd.

Mika en Ties kwamen uit bij de A2 pupillen. Ties eindigde na een stabiele meerkamp op de 8e plek. Mika liet zien talentvol te zijn op kogel: 6,75. Arwen, Sarah, Romy en Samira hebben het eigenlijk altijd erg gezellig met elkaar op een wedstrijd, zo ook vandaag. De resultaten waren goed voor een 9e plaats voor Arwen. De overige dames eindigden in de middenmoot. 

De derde en laatste competitiewedstrijd is op zaterdag 27 juni en vindt plaats op onze eigen baan in Purmerend. Dus heb je je nog niet opgegeven, doe dit snel bij de pupillencommissie!

Uitslagen

Foto's