Eline in crossfinale 2014Zaterdag 8 maart was de crossfinale voor onze pupillen. Maar liefst 18 pupillen hadden zich geplaatst voor deze finale, waarvan drie teams. Helaas moest Sylvia (MPA2) zich voor de finale wegens een blessure nog afmelden. Extra sneu als je weet dat ze vorig jaar moest afmelden in verband met ziekte.

De finale vond plaats bij NOVA in Warmenhuizen, onder prima weersomstandigheden. Het parcours bestond uit een rondje om de ijsbaan met als afsluiting een zware zandbak. De NEA pupillen kwamen terug naar Purmerend met één individuele en één team prijs.

De meisjes C pupillen beten het spits af. Nienke liep naar een keurige 21e plaats, gevolgd door Laura (44e) en Sophie (51e). Dit was goed voor een mooie 8e plaats in het team klassement. Top meiden!

Ook bij de jongens pupillen B had NEA een team in de strijd, met podiumkansen. Enzo kwam als 9e over de finish, Jelle werd 15e waarna Milan en Bas samen als 50e en 51e finishte. Helaas werd hiermee de 4e plaats behaald, dus net naast het podium. Volgend jaar revanche!

Ties was de volgende NEA atleet, die zich bij de JPA1 individueel had geplaatst voor de finale. Aan de start maar liefst 84 jongens die allemaal vol van start gingen. Ties eindigde vandaag op de 68e plaats. Arwen verdedigde de NEA kleuren bij de meisjes A1, in haar eerste cross seizoen direct een finale bereiken is al een hele prestatie, in het eindklassement behaalde ze de 53e plaats.

Bij de oudste pupillen had NEA twee jongens in de strijd: Collin en Benjamin. Collin liep naar een keurige 19e plaats en ook Benjamin deed het heel goed en kwam als 53e over de streep. De MPA2 mocht met 7 meiden starten, maar helaas kon Sylvia vandaag niet starten door een blessure. Eline verdedigde hier haar titel van vorig jaar en deed dat met verve. Een prachtige 2e plek, op 1 seconde van de winnares was het resultaat en dus een mooi beker. Ook de andere meiden liepen een goede wedstrijd: Laura (15e), Rosaly (17e), Marit K. (30e), Thyra (41e, die op woensdag nog op de eerste hulp was geweest omdat ze door een ruit was gegaan, liep gelukkig toch mee, maar eindigde niet zoals ze onder normale omstandigheden had kunnen doen. En tot slot eindigde Marit B. als 44e. Dit resultaat was goed voor de derde plaats in het ploegenklassement en ging er wederom een beker voor deze groep mee naar huis.

De A pupillen gingen vervolgens snel naar huis om te douchen en om te kleden om weer op tijd in het wokrestaurant te zijn voor een .

Uitslagen en foto's