Afgelopen zondag vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats. Omdat de baan nog niet wedstrijd-klaar is, waren we dit jaar te gast bij AV Edam. Mooi weer maakte het mogelijk dat er heel veel PR's verbeterd zijn en de pupillen een super leuke dag hebben gehad.

Doordat we dit jaar meedraaiden in het programma van AV Edam was een aantal onderdelen anders dan we gewend zijn. Zo deden de A-pupillen een vijfkamp en gingen de B-pupillen hoogspringen.

Leuk om te zien dat er ook een aantal pupillen voor de eerste keer aan een wedstrijd deelnam. Bij de een was dit nog even wennen, bij de ander werd er direct een podiumplaats behaald.

Bij MPC en Meisjes Mini kwamen maar liefst dertien meisjes in actie. Voor heel veel kinderen was dit de eerste echte wedstrijd. Er werd gesprint (allemaal onder de 10 seconden), ver gesprongen, bal geworpen en een 600m gelopen. Met heel veel plezier streden deze pupillen om de punten. Hopenlijk vonden jullie het vandaag zo leuk dat we volgend jaar ook in deze categorieën weer een leuk team in de competitie hebben.  Charlotte Meurs behaalde in haar eerste wedstrijd direct de eerste plaats.

Bij de jongens Mini en JPC ook dertien pupillen aan de start en ook hier een aantal nieuwe gezichten. Na de 600m bleek atletiek niet altijd even leuk, want na de finish bleek menig pupil heel ver gegaan te zijn en waren er een heleboel tranen. Maar de prestaties mogen er dan ook zijn! Opvallend de 31,01m bij het balwerpen van Milan en de 3,34m ver van Jelle. Maar ook de 2,37m ver van Tim en de ruim 12m bal van Jerre mochten er zijn.

De MPB en de JPB zijn al het hele jaar een kleine groep. Mirco en Ties streden samen om de punten. Gewonnen door Mirco die bij hoogspringen zijn PR verbeterde naar 1,15m. Bij de MPB ook een nieuw gezicht: Arwen de Wit liet in haar eerste wedstrijd zien, al veel talent te hebben. Bij het hoogspringen sprong zij al 1 meter en legde de 1000m af in een keurige 4.35s, ze werd hiermee direct clubkampioen. Maar ook de andere drie meiden deden het hartstikke goed.

De MPA 1 en 2 zaten in één (grote) groep, maar in het eindklassement waren ze gescheiden. Thyra sprong voor het eerst 4 meter ver en ook de 3,93m van Rosaly mag er zijn. Eline was traditioneel sterk op de 1000m en ook Mellani liet zien deze afstand goed te beheersen. Tiara stootte de kogel naar 6,83 en liet de bal na ruim 24 meter landen. Sylvia liep een mooi PR op de 60m en Amy liet in haar eerste wedstrijd zien al goed te kunnen balwerpen.

De JPA 1 en 2 vormden ook één groep tijdens de wedstrijd. Jeroen en Collin steken er eigenlijk al het hele jaar met kop en schouders boven uit. Een mooie strijd zagen we op de 1000m tussen deze mannen en ook op verspringen doen ze weinig voor elkaar onder. Maar ook de andere jongens liepen een keurige 1000m. Helaas viel Timothy uit op deze afstand waardoor hij ook bij het balwerpen niet meer in actie kwam.

Voordat de prijzen werden uitgedeeld, werd er nog een drietal pupillen in het zonnetje gezet voor hun clubrecords van het afgelopen jaar. Eline Mast mocht een oorkonde in ontvangst nemen voor een clubrecord 1000m, vorig jaar gelopen bij de B-pupillen. Julia Jongejeugd (die helaas vandaag niet deel kon nemen, omdat ze haar voet heeft gebroken) kreeg een oorkonde voor een clubrecord balwerpen en een evenaring bij het hoogspringen en tot slot Jeroen van het Hof, hij ontving de oorkonde voor zijn record bij het balwerpen. Jeroen kwam vandaag voor het laatst uit voor AV NEA Volharding omdat hij de overstap gaat maken naar de junioren van AV Edam. Jeroen, we wensen je daar heel veel succes en hopenlijk zien we je af en toe nog even bij NEA op de baan.

Voor iedere deelnemer was er een prestatiekaart en een vaantje.

De clubkampioenen van 2013:

Meisjes Mini      Brenda de Vos
Jongens Mini Fawzi Nait Aicha
MPC Charlotte Meurs
JPC Milan Dias Gago
MPB Arwen de Wit
JPB Mirco Gramsma
MPA-1 Thyra Terweij
JPA-1 Colling Geugjes
MPA-2 Mellani Goezinnen
JPA-2 Jeroen van het Hof

Klik hier voor alle uitslagen, foto's volgen zo spoedig mogelijk.