MPA 1 met trainers en de bekerZaterdag 14 september vond de finale plaats van de pupillencompetitie in Edam. Helaas lieten de weergoden ons dramatisch in de steek. Veel regen en wind hebben een aardige invloed gehad op vele resultaten.

Met twee bekers en vier individuele medailles werd de finale toch een sportief succes. NEA deed mee met 22 pupillen, vier teams (JMini, JPC, JPA1 en MPA1) aangevuld met Mirco en Jeroen die zich individueel hadden geplaatst.

De finale van de competitie begint traditioneel met een defilé. Alle deelnemers lopen een ronde over de baan onder toeziend oog van alle ouders en andere belangstellenden.

Daarna waren de estafettes aan de beurt. De Mini's beten het spits af, in een tijd van 33,3s kwamen ze over de finish. De JPC legde de 4x40m af in een iets tegenvallende tijd van 32,54s waarmee ze een 7e plaats behaalde. De 4x60m estafettes van de JPA1 eindigde in 39,25, ook een 7e tijd en de MPA1 liepen deze afstand in 36,88, hetgeen goed was voor een eerste plaats na 1 onderdeel.

Na de estafettes begon het te regenen en dat hield niet meer op. De JMini's werden vertegenwoordigd door Fawzi, Timo, Wessel, Tim en Mike die vandaag alleen het balwerpen heeft afgewerkt.  De jongens deden allemaal hartstikke hun best. Fawzi won zelfs een individuele medaille door als vijfde in het eindklassement te eindigen. Als team behaalde ze een keurige vijfde plaats.

Team JPC bestond uit Jelle, Milan, Enzo, Stijn en Tristan. In de meerkamp moesten de mannen aan de bak om de 7e plaats van de estafette goed te maken. En dat is gelukt! Opvallende resultaten waren de 7,44s van Jelle op de sprint en de 29,78m bij het balwerpen van Milan. Bij de prijsuitreiking bleek dit team gestegen te zijn naar de 3e plaats, waardoor de jongens allemaal een medaille en een grote team-beker mee naar huis mochten nemen. Jelle won ook nog een individuele medaille door zijn vijfde plaats bij de meerkamp.

De A1 pupillen kwamen zowel met een meisjesteam als een jongensteam uit in de finale. De jongens die in actie kwamen, waren Collin, Nino, Stijn, Benjamin en Luca, die de geblesseerde Thomas verving (beterschap). De jongens werkten alle vijf een nette meerkamp af, zeker gezien de weersomstandigheden. Uitschieter was de 4,07m van Collin bij het verspringen met tegenwind! Helaas viel zijn balwerpen iets tegen waardoor hij net naast het podium stond met de zesde plaats. Als team behaalde de JPA1 de zevende plaats.

De MPA1 (Thyra, Julia, Rosaly, Laura en Marit B) waren op voorhand, zoals  ook de vorige twee jaren, de grote favoriet. De meiden hadden bij alledrie de onderdelen wind en regen tegen, waardoor over het algemeen de resultaten onder de persoonlijke records bleven. Iets waar de meiden zelf niet allemaal even tevreden over waren. De meest opvallende successen waren de 9,75s op de 60m voor Thyra en de 3 PR's bij het balwerpen van Rosaly (ruim 20m), Thyra (23,70) en Julia (29,17). Ondanks de eigen kritische noot won het team voor het derde jaar op rij de eerste prijs, met bijna 1.000 punten voor op de nummer 2! Thyra won individueel nog een medaille voor haar tweede plaats.

Mirco en Jeroen kwamen vandaag alleen individueel uit bij resp. JPB en JPA2. Mirco had duidelijk wat last van het slechte weer, waardoor zijn driekamp niet het niveau van bijvoorbeeld vorige week haalde. Toch ruim 1200 punten, hetgeen goed was voor een 12e plaats. Jeroen mocht vandaag uitkomen op zijn favoriete onderdeel het hoogspringen. Uiteraard niet eenvoudig bij slecht weer, maar hij sprong toch keurig over de 1,35m. Met een prima kogel en een redelijke sprint, won Jeroen een medaille door 5e te worden in de meerkamp.

Ondanks de weersomstandigheden was deze wedstrijd goed georganiseerd en is er alles aan gedaan om het programma zo snel mogelijk af te werken. Ook het vervroegd uitreiken van de prijzen van de kinderen die klaar waren, was een goede zaak. Hopenlijk staan we volgend jaar weer in de zon.

Uitslagen en Foto's van Edam en van Tigch

Artikel dicthbij.nl

prijsuitreiking JPC finalePrijsuitrkeing finale JellePrijsuitreiking finale JeroenPrijsuitreiking finale Thyra