Mirco met zilveren medailleAfgelopen zaterdag was de derde en laatste competitiewedstrijd voor onze pupillen. En eindelijk hadden we een heerlijk zonnige dag met weer een heleboel NEA medailles op zowel de meerkamp als bij de lange afstand. Nu afwachten wie NEA mogen vertegenwoordigen tijdens de finale op 14 september in Edam.

De dag begon met de estafettes. Opvallende resultaten: Mini jongens in een toptijd van 31,7s, JPC 2e plaats, JPA1 in een PR van 37,9 op 1e plaats, MPA1 team 1 liet het stokje vallen, team 2 pakte vervolgens de overwinning, JPA2 voor het eerst dit seizoen onder de 40s!

In de meerkamp werden er ook mooie resultaten behaald. Bij de jongens Mini, die inmiddels al met vijf jongens zijn, pakten Fawzi en Timo resp. de 1e en de 2e plaats, zowel in de meerkamp als bij de 600m. Maar ook Joep, Wessel en Mike haalde heel goede resultaten. Zo wierp Joep de bal het verst van allemaal (24,01), behaalde Wessel een PR op de meerkamp en haalde Mike zelfs op alle onderdelen een nieuw PR! Sophie was de enige deelneemster voor NEA bij de Mini's. Opvallend was haar 7e plaats op de 600m in een tijd van 2.51.49.

Ook bij de JPC waren de eerste twee plaatsen voor NEA: Milan (1) en Jelle (2). Op de 600m goud voor Enzo en zilver wederom voor Jelle. Maar ook de andere vier jongens hebben het heel goed gedaan. Een finaleplaats lijkt voor dit team wel weggelegd. Sorcha en Keira strijden, zoals iedere keer, weer samen bij de MPC, en iedere keer zitten ze vlak bij elkaar in het klassement. Deze keer een 11e (Sorcha) en 12e (Keira) plaats. Het verspringen was vandaag zelfs precies hetzelfde, 2,34m.

De B pupillen moesten vandaag voor het eerst in de competitie hoogspringen en kogelstoten. Mirco sprong al over 1,05m en was daarmee de beste jongen op dit onderdeel. Zowel Ties als Mirco stootte de kogel al over de 5 meter. In de meerkamp resulteerde dit in een tweede plek voor Mirco en een vijfde voor Ties. Op de kilometer eveneens zilver voor Mirco en een vierde plaats voor Ties. Ook Romy en Samira moesten vandaag hoog en kogel. Romy behaalde een mooie 0,95m. Samira kwam vandaag tot 0,80m. De dames kwamen uit op een 7e en 13e plaats.

Collin lukte het om voor de tweede keer achter elkaar bij Hollandia op de tweede plaats te eindigen op 1 punt van de winnaar! Laten we hopen dat het in de finale precies andersom is. Zijn 4,18m op ver is het vermelden meer dan waard. De mannen springen alledrie goed: Nino 3,73m, Thomas 3,51 en stijn 3,25m. Voor dit team is het nog even spannend of de finale bereikt is, maar het zou kunnen! Overigens won Collin bij de 1.000m nog het brons.

Dat de MPA1 de finale gaan halen, was eigenlijk na één wedstrijd al duidelijk. Ook vandaag deden de meiden het weer heel goed. Laura pakte de eerste prijs, op het podium geflankeerd door Rosaly (3) en Marit B.(5). Maar ook de andere dames zetten mooie prestaties neer. Zo sprong Britt precies 3m ver, sprintte Gwen naar 10,25s, stootte Julia de kogel naar 6,78m en behaalde Dagmar zelfs drie PR's! Op de lange afstand was het (uiteraard) weer Eline die er met de winst vandoor ging in een toptijd van 3.36.05. Rosaly  en Laura streden om de plaatsen 4 en 5, waarbij Rosaly in een eindsprint de 4e plaats pakte. Maar ook voor Laura was er een medaille.

Tiara kwam bij de MPA2 slechts twee punten tekort voor een medaille op de meerkamp. Ook Mellani, Francis en Kelly streden weer met veel enthousiasme om de punten. Een vierde plaats voor Mellani op de 1.000m was goed voor een medaille. Tot slot de JPA2 onder aanvoering van Jeroen die een 2e plaats op de meerkamp en een 1e plaats op de 1.000m haalde. Yoursi, Timothy en Sam moesten vandaag genoegen nemen met een plaats in het "rechter-rijtje".

De drie competitiewedstrijden zijn voorbij, het klassement wordt opgemaakt en de finale is op 14 september op de mooie baan van AV Edam. Houd de site in de gaten. De beste acht teams plaatsen zich (met de beste vijf atleten per team). Als jouw team zich niet heeft geplaatst, kun je individueel een finaleplaats bemachtigen door bij de beste 12 individueel te eindigen.

Wil je direct na de zomervakantie nog aan een wedstrijd deelnemen in de buurt, schrijf je dan in voor een bijzonere pupillenwedstrijd bij AV Lycurgus in verband met hun 75 jarig bestaan. Voor de A-pupillen is er een tweedaagse vijfkamp en een lange afstand. Voor de B-, C- en mini pupillen is er een eendaagse wedstrijd. Kijk hier voor meer informatie en schrijf je online in via de site van Lycurgus. De eerste NEA pupillen hebben zich reeds ingeschreven.

Foto's prijsuitreiking