Finish Fawzi op de sprintAfgelopen zaterdag waren we met 43 pupillen bij DEM in Beverwijk voor de 2e competitiewedstrijd.

Helaas lieten de weergoden ons in de steek, het was het heel erg koud, veel wind en bewolkt, waardoor vooral de ouders een zware dag hebben gehad. Onze pupillen lieten zich hier gelukkig niet door van de wijs brengen, want aan het einde van de dag gingen we met heel veel medailles naar huis.

De wedstrijd begon met het lopen van de estafettes waar door onze pupillen veel op getraind was. Er waren dan ook overwinningen voor MPA1, JPA1 en JPC. Maar ook de jongens Mini (2e) en de MPA2 liepen goede estafettes die zorgen voor punten voor het teamklassement.

Na de estafettes begonnen de pupillen aan de meerkampen. Bij de jongens Mini hadden we Fawzi, Timo, Yoep en Wessel aan de start. Wessel deed het op alle onderdelen alweer veel beter dan de vorige wedstrijd, ver was over 2 meter en de sprint onder de 9 sec. Yoep blonk uit bij balwerpen, met een worp van 23,32 gooide hij het verst. Fawzi en Timo deden mee om de medailles. Helaas blijft het balwerpen nog iets achter, maar een mooie 4e plaats voor Timo en een bronzen medaille voor Fawzi, zijn een goed resultaat. Bij de meisjes Mini maar één NEA pupil, Laura. Nadat ze eerst nog naar haar C zwemles was geweest, ging ze enthousiast van start, waarbij zeker het balwerpen al erg goed gaat.

De C pupillen werden vertegenwoordigd door Sorcha, Keira, Milan, Jelle, Tristan, Stijn en Rens. De meiden doen weinig voor elkaar onder. Sorcha sprong 2,30 ver en Keira wierp de bal over de 10m. Bij de jongens voeren Stijn, Rens en Tristan onderling een mooie strijd. Waar Stijn sterk is op sprint (8,12) en ver (2,42),werpen Tristan en Rens de bal al naar de 15 meter. Milan en Jelle lieten vandaag zien bij de top te horen door resp. 1e en 2e te worden. Jelle deed dit door o.a. 3.06m ver te springen en Milan wierp 26,21m. Als team doen de jongens het ook heel goed.


Ook bij de B pupillen twee medailles voor de jongens Ties (4e) en Mirco (2e). Vooral het balwerpen was zeer succesvol met worpen ruim boven de 25 meter, maar ook bij ver gingen beide heren over de 3 meter! Samira was onze enige B pupil meisje. Met drie prima onderdelen behaalde ze 620 punten, iets minder dan vorige keer maar de wind was vandaag wel erg verraderlijk.

Bij de A1 pupillen werden de meeste medailles gewonnen, goud voor Colin en Julia, aangevuld met medailles voor Thyra (2), Rosaly (3) en Laura (4). Omdat er voor de JPA1 maar drie medailles waren, viel Thomas net buiten het podium. De meiden, met 15 NEA pupillen, waren in twee groepen verdeeld. Bij hoogspringen bleek ook de sfeer onderling super goed. Met veel enthousiasme moedigden ze elkaar allemaal aan, dit zorgde voor mooie PR's zoals voor Gwen, Rosaly, Sylvia en Marit K.  Julia won het hoogspringen met 1.20m. Bij balwerpen bleek de gasttraining van speerwerpster Lisanne Schol effect te hebben. Mooie PR's voor o.a. Dagmar, Laura en Julia. De jongens waren deze keer met vijf kanjers aanwezig. Met veel plezier werd er hooggesprongen en allemaal minimaal 1 meter! Colin won hier met een prachtige 1,25m. Dit team kon nog weleens voor verrassingen gaan zorgen dit seizoen.

Jeroen, Yousri, Timothy, Sam, Tiara, Francis, Kelly en Rosalinde vertegenwoordigden de A2 pupillen. Ook hier weer een aantal goede prestaties, zoals de meiden die het allemaal goed deden op kogel, Tiara liep een snelle sprint. Sam stootte in zijn eerste competitiewedstrijd de kogel naar 5,76m! De 5e plaats voor Jeroen zorgde voor de enige medaille. 

Bij de lange afstand waren er drie prijzen per serie, dit leverde medailles op voor Timo (1e Mini), Fawzi (3e Mini), Enzo (1e C), Jelle (2e C), Mirco (2e B), Colin (1e A1), Eline (1e A1,serie 1), Thyra (1e A1, serie 2), Laura (2e A1 serie 1), Sylvia (2e A1, serie 2) en Jeroen (2e A2).

Over vier weken gaan we voor de laatste competitiewedstrijd naar Hoorn, geef je snel op bij de pupillentafel. Kijk hier voor alle uitslagen van 1 juni en de tussenstand na 2 wedstrijden en hier voor de foto's.