Met Nelli Cooman op de fotoAfgelopen zaterdag vonden de Nelli Cooman Games plaats in Stadskanaal.

Voor NEA kwamen er drie atleten aan de start, Jeroen van 't Hof, Julia en Milou Jongejeugd. De wedstrijd bestond uit een vierkamp van sprint, ver, hoog en bal/kogel, gevolgd door een lange afstand.

Ondanks de verre afstand waren er veel Noordhollandse atleten aanwezig, van onder meer Lycurgus, DEM en SAV. Jeroen was  met de bus van Lycurgus meegekomen die helaas iets te laat was vertrokken waardoor Jeroen aankwam toen hij al moest hoogspringen. Dit bezorgde hem wat stress waardoor hij niet verder kwam dan 1.20m. Gelukkig was de stress toen verdwenen en werkte hij zijn andere drie onderdelen heel sterk af waardoor hij op de 2e plaats eindigde Ook op de 1000m behaalde Jeroen een medaille. Tot aan de 800m liep hij op een derde plaats, maar in de laatste 200m sprintte hij naar een prachtige 2e plek.

Julia begon ook stroef aan haar meerkamp, met 3,28 op ver en een niet al te sterke sprint. Gelukkig waren kogelstoten (6,02m) en hoog (1,25m) goed waarmee ze een 5e plaats behaalde in een zeer sterk deelnemersveld. De 1000m liep ze solide maar de tijd is nog onbekend.

Milou was veruit de jongste deelneemster en had daardoor de hele dag heel veel fans die haar fanatiek aanmoedigde. Ze begon met een mooie 40m (PR) en moest daarna voor het eerst hoogspringen. Dat ging eigenlijk al heel goed, 0,55m en 0,60m werden in een keer gehaald. Bij 0,65m had ze de lat er al twee keer afgegooid toen Nelli Cooman zelf kwam kijken en het een keer voordeed aan deze jongste groep pupillen. Milou deed daarna haar derde poging en besloot dat met een koprol te doen waarbij de lat er wonderbaarlijk genoeg op bleef liggen. Zeer grote hilariteit alom, waardoor Milou zo verlegen werd dat ze niet meer verder heeft gesprongen. Maar de rest van de meerkamp was ze er gelukkig weer en met veel plezier gooide ze de bal, sprong ze ver en liep ze een 600m.

Na de wedstrijd gingen de NEA pupillen nog even met een zeer sympathieke Nelli Cooman op de foto en werd de reis naar Purmerend aangevangen. Het was een zeer goed georganiseerde wedstrijd met vijf onderdelen per kind, in vier uur tijd, direct gevolgd door de prijzenuitreiking. Naast de jeugdwedstrijd waren er ook wedstrijden voor verstandelijk beperkte atleten en voor kinderen met een handicap. Het was goed om te zien hoe deze categorieën door elkaar heen sportten en hoe de kinderen elkaar allemaal enthousiast aanmoedigde.

Zie voor meer informatie en de uitslagen Nelli Cooman Games.