3e plaats Mellani op 1000m

Afgelopen zaterdag was de 1e pupillen competitiewedstrijd van het seizoen. Onze NEA pupillen reisden af naar Grootebroek om bij SAV de strijd aan te gaan met de pupillen van SAV, Hollandia, AV Edam en AV Wieringermeer. Met 24 meisjes en 13 jongens waren we met een redelijk aantal pupillen vertegenwoordigd. Toch konden we in slechts drie categorieën estafetteteams inzetten.

Estafettes

De JPC beten het spits af met hun 4x40m. Rens, Enzo, Milan en Jelle liepen in een zeer verdienstelijke tijd van 31,16s eenvoudig naar de 1e plaats. De MPA1 hadden maar liefst drie teams die voor het eerst een 4x60m gingen lopen. Liet team 1 in de eerste heat nog het stokje vallen, bij het overlopen liepen zij mooi de snelste tijd van 37,55s, team 2 werd derde in 40,21 en ook team drie liet nog twee teams achter zich door 6e te worden met een tijd van 41,70s. Tot slot waren het MPA2 die naar de tweede plaatsen liepen in een tijd 41,91. De eerste teampunten waren binnen.

Meerkampen 

Bij de meisjes Mini deden Sylvie en Laura mee. Sylvia deed het heel goed bij bal (11,01m), de meiden werden resp. 6e en 10e. Wessel was actief bij de jongens Mini en behaalde de 6e plaats, waarbij vooral de 40m erg goed ging. 

Na de succesvolle estafette deden de jongens C pupillen het ook in de meerkamp heel erg goed. Twee podiumplaatsen, Jelle 1e en Milan 2e. Aangevuld met de goede resultaten van Enzo (6) en Rens (16) zorgt ervoor dat dit team een goede uitgangscore heeft voor een eventuele plaatsing in de finale in september. Bij de meisjes deden Keira en Sorcha mee aan de meerkamp. De dames doen weinig voor elkaar onder, waardoor ze resp. op een 10e en 11e plaats eindigde

Bij de B pupillen waren er relatief weinig inschrijvingen. Samira verdedigde bij de meisjes in haar eentje de NEA kleuren. Dit deed ze zeer verdienstelijk met een mooie tijd op de 40m: 7,99s! Bij de jongens stond Mirco op het podium met de tweede plaats en behaalde Ties een goede 6e plek. Beide sprongen bij ver over de 3 meter.

MPA1 was ook deze keer weer veruit de grootste groep, maar liefst 14 meisjes deden ermee. De groep werd dan ook in tweeën verdeeld om de onderdelen niet al te lang te laten duren. Het team dat vorig jaar de finale al wist te winnen, deed het ook nu weer erg goed. Vijf meiden bij de eerste zeven, dit betekende prijzen voor Thyra (2), Laura (3), Rosaly (4) en Julia(5). Maar ook de andere meiden lieten zich van hun beste kant zien.  Zo liep Sylvia de sprint in 10,30, stootte Robin de kogel naar 4,96m en sprongen ook Milou en Dagmar over de 3 meter. Colin, Nino en Benjamin kwamen bij de jongens A1 uit. Collin sprong 3,97m ver en nam de eerste plaats mee naar huis. Nino werd knap 6e met een stabiele meerkamp. Benjamin was succesvol op kogel en ver. Jammer dat de sprint nog iets achterblijft, want dan ga je grote sprongen in het algemeen klassement maken.

Bij de A2 pupillen werden er twee prijzen gehaald, Tiara werd 3e en Jeroen 4e. Bij het hoogspringen sprong Jeroen 1,30m (nadat hij de spanning op 1.15m wel erg opvoerde door 2x fout te springen), Francis 1,15m en Cody behaalde een prachtig PR van 1,10m. Tiara stootte de kogel naar een knappe 7,11m.

Lange afstand

Tot slot werden er nog de lange afstanden gelopen, waar een aantal NEA atleten in de prijzen viel: Eline (2e MPA1), Thyra (3e MPA1), Mellanie (3e MPA2), Jelle (2e JPC), Mirco (3e JPB) en Colin (2e JPA1).

Kijk hier voor alle uitslagen. Mocht je nog leuke foto's van deze dag hebben, stuur ze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan maken we er een leuke fotomap van.

Volgende competitiewedstrijd

Op 1 juni is de 2e competitiewedstrijd bij AV DEM in Beverwijk. Je kunt je nu al inschrijven bij de pupillentafel tijdens de trainingen. Het zou leuk zijn als we in iedere categorie met minimaal één estafette team kunnen starten! De onderdelen van die dag zullen zijn:

 Mini’s en C-pupillen:      4x40m, 40m, ver, bal, 600m

B-pupillen:                    4x40m, 40m, ver, bal, 1000m

A1 pupillen:                  4x60m, 60m, hoog, bal, 1000m

A2 pupillen:                  4x60m, 60m, ver, kogel, 1000m

Denken de A pupillen er nog aan om in te schrijven voor de A-games op zondag 23 juni 2013? Kijk snel op de site van de A-Games! De pupillen die zich al hebben ingeschreven zijn Tiara, Cody, Tim, Collin en Julia.