NEA's JPC tijdens de 600mAfgelopen zondag begon het seizoen voor de pupillen op onze eigen baan in Purmerend met de jaarlijkse Openingswedstrijd. Een heel grote groep NEA pupillen gingen de strijd aan met leeftijdsgenootjes van de eigen club en van een aantal andere verenigingen uit de omgeving. De weergoden waren ons goed gezind, waardoor de zon zich zeer geregeld liet zien en de wind nauwelijks aanwezig was. Dit zorgde voor super atletiek weer.

 

Voor een aantal pupillen was dit de allereerste wedstrijd, wat natuurlijk altijd spannend is. Maar de resultaten waren heel goed. Zo sprong Fawzi bij de Mini jongens als over de 3 meter ver (3,03m), in de vierkamp werd hij dan ook eerste. Timo liet zien over veel doorzettingsvermogen te bezitten door ondanks een val op de sprint, toch de eindstreep te halen. Bij de meisjes Mini pakte Brenda in haar eerste wedstrijd meteen de eerste plaats door onder meer een worp van 10.37m bij het balwerpen. Maar ook alle andere Mini’s hebben vandaag heel goed hun best gedaan en knappe prestaties neergezet. Voor het publiek blijft deze groep toch altijd het leukst om naar te kijken.

De C pupillen waren, bij de jongens, met een heleboel. Helaas voor ons ging een pupil van Hylas er met de eerste plaats van door, maar Jelle en Milan completeerde het podium om d 2e en 3e plaats. Ook bij de meisjes C twee podiumplaatsen, Keira (2) en Mila (3).  

De B pupillen hadden vandaag veel nieuwe onderdelen op het programma, hoog, kogel en 1000m. Maar dit ging zowel de jongens als de meiden heel goed af. Ties wist de 1000m winnend af te sluiten en werd bij de finish toegejuicht alsof hij de Olympische Spelen had gewonnen, super! Mirco wist bij hoog al de 1m te halen (1e plaats meerkamp) en Romy ging bij de meisjes heel soepel over 0,95m. Sarah kwam met de sprint dichtbij de magische 7 seconde grens. Samira en Pien completeren dit meidenkwartet waarmee ze tijdens de competitie vast weer hoge ogen gaan gooien.

Bij de A1 jongens was er een sterke delegatie van buiten NEA gekomen, waardoor Colin, ondanks zijn 1945 punten genoegen moest nemen met de derde plek. Nino en Benjamin vochten een prachtig gevecht uit op de 1000meter. Uiteindelijk gewonnen door Nino. De meisjes A1, zoals gebruikelijk de grootste groep, liet de eerste prijs naar Hilversum gaan. Maar de prestaties van de meiden waren toch weer van een hoog niveau. Eline die de 1000m in 3.31 loopt, Laura die 3,69m ver springt en 8 meiden die onder de 11 seconden lopen op hun eerste 60 meter. Bij de 1000 meter bleek dat de meiden diep gaan, bijna allemaal kwamen ze huilend over de finish. Ook voor dit team zijn de verwachtingen voor de competitie uiteraard hoog.

Tot slot kwamen de A2 pupillen in actie. Mellani was bij de meisjes de enige met een podiumplaats (3), door onder andere haar prachtige 1000m in 4.03. Andere mooie resultaten zijn de 1.10m hoog van Francis, 6,30m kogel voor Tiara en de ruim 1000 punten voor Manon in haar eerste wedstrijd. Bij de jongens pakte Jeroen een eerste plaats, met onder meer een 1.30m op hoog en een goede 1000m. Tim, Timothy en Cody streden samen om de 3e plaats, uiteindelijk gewonnen door Tim maar de verschillen waren niet groot.

 

prijsuitreiking NEA's openingswedstrijd MPM   prijsuitreiking NEA's openingswedstrijd JPA1   prijsuitreiking NEA's openingswedstrijd MPA1   prijsuitreiking NEA's openingswedstrijd JPA2


Bij de prijsuitreiking mocht iedere deelnemer naar voren komen om een diploma te ontvangen en eventueel een medaille. Klasse, pupillencommissie! Volgende week begint de competitie, de inschrijvingsdatum is daar inmiddels voor verlopen. Maar op 1 juni is alweer de volgende competitiewedstrijd, vond je het leuk om mee te doen of wil je ook een keer je eerste wedstrijd doen, geef je op bij de pupillencommissie. Hoe meer pupillen, hoe beter.

Link naar foto´s

Link naar uitslagen