NEA's Julia Jongejeugd in Apeldoorn op hoogspringenZondag 3 maart streden 400 pupillen van 56 verenigingen uit heel Nederland in het Omnisport in Apeldoorn om een meerkamp titel. De pupillen waren verdeeld over 35 groepen van ongeveer 12 kinderen die allemaal een groepsbegeleider hadden, waarmee er tussendoor gezellig gegeten en gedronken werd en een gezamenlijke warming-up gedaan werd. Julia (Jeugejeugd (red.)kwam daar uit voor NEA bij de MPA1 en ging de strijd aan met 64 andere meiden. Haar persoonlijke doel was het behalen van vier PR’s.

 Op de 60m sprint, niet haar sterkste onderdeel, scherpte Julia haar PR aan naar 10,51s. Een goede start van de dag en het eerste doel was bereikt. Kogelstoten gebeurde in Apeldoorn met kleine kogels in plaats van met de gebruikelijke grote indoor kogels. Veel meisjes moesten daar aan wennen en bleven flink verwijderd van PR’s maar Julia stootte juist voor het eerst naar 6 meter precies. Jammer dat de tweede stoot net buiten de lijnen was, want die was nog verder. De 6,00m was goed voor een 5e plaats.

Bij het hoogspringen was het ongekend spannend in de groep van Julia. Vanaf 115cm was ze nog met één meisje over. Beide gingen in één keer over 1.15, het andere meisje haalde ook 1.20 in een keer. De eerste twee sprongen van Julia waren niet goed en viel de lat er af. Maar bij de derde sprong, behaalde ook zij keurig de 1.20. Op 1.25 sprongen beide meiden in één keer goed! De 1.30 bleek voor beiden te hoog gegrepen maar 1.25 was goed voor een gedeelde eerste plek, die later op de dag nog maar door 1 meisje (uit een andere groep) gesprongen is. In het totaalklassement stond Julia op de 5e plaats, wat natuurlijk hartstikke goed is in zo’n deelnemersveld.

Julia op een bankje met haar concurrenten                  Julia voor de start van de 600m

Helaas voor Julia stond vandaag ook de 600m als onderdeel van de meerkamp op het programma. Een zeer teleurstellende race zorgde ervoor dat ze in het algemeen klassement naar de 19e plaats is gekelderd.

De organisatie van deze dag was voortreffelijk, de kinderen hebben genoten en ook de 600 toeschouwers hebben een mooie dag gehad.