NEA's pupillenfinalistenOp 15 september 2012 vond weer de jaarlijkse pupillenfinale plaats. Dit keer op de atletiekbaan van av Castricum.

Irene, Annemarie en Jacandra hebben een verslag geschreven.

Irene Annemarie Jacandra

Irene's verslag:

Op zaterdag 16 september was het zover....de finale van de pupillencompetitie.

We waren al vroeg aanwezig om een mooie centrale plek te bemachtigen voor de grote NEA groep! Inclusief tenten voor alle spullen en alle mooie relaxstoelen in een grote kring, zorgde ervoor dat we er allemaal klaar voor waren en het "samen" gevoel hadden.

Het defilé was geweldig en persoonlijk kreeg ik daar wel wat kippenvel van zo al die pupillen te zien lopen op de baan onder begeleiding van de muziek van Rocky..... Hoe toepasselijk! Ondanks de bewolking en de wind hebben we een heerlijke droge en gezellige dag gehad en heeft iedereen volop genoten.

De MPB, Thyra, Laua, Rosaly, Marit en Julia, waren 1e met team en Thyra kwam individueel ook nog op het podium. Ook Collin, JPB, en Raoul, JPA2, kwamen op het podium met een respectievelijk 2e en 4e plaats. Helaas viel niet iedereen in de prijzen, maar toch kregen alle pupillen een mooie medaille als herinnering mee.

Hopelijk kunnen we volgend jaar weer met een grote groep deelnemen, dus pupillen ...... zet 'm op!!!

Groetjes,

Irene Bakker

 

Annemarie's verslag:

Zaterdag 15 september streden maar liefst zes pupillenteams en nog twee individuele atleten tijdens de finale van de pupillencompetitie in Castricum. De weergoden waren ons gunstig gestemd, want als snel kwam er een heerlijk zonnetje door die er voor zorgden dat het een zeer aangename temperatuur werd.

Nadat alle atleten een echt defilé over de baan hadden gelopen, begonnen de wedstrijden.

Bij de mini’s waren we zowel met de jongens als met de meisjes aanwezig. Beide teams liepen een mooie estafette, waarbij de jongens zelfs derde werden. De driekamp werd met veel enthousiasme afgewerkt. In het eindklassement zijn de meisjes (Kelly, Keira, Mila, Laura en Silke) op een verdienstelijke 6e plaats geëindigd. De jongens (Milan, Fawzi, Jelle, Stijn en Rens) grepen net naast het podium met een 4e plaats. Milan werd individueel 6e, na een verre worp met bal (23,42m). Dit leverde net geen podiumplaats op. Maar goed gedaan jongens!

De C pupillen waren vertegenwoordigd door een (gehavend) team meisjes (Romy, Sarah en Samira) en Mirco bij de jongens. Helaas bleek Eva in de ochtend ziek en was Pien verhinderd, waardoor de meiden geen estafette konden lopen. Romy liep de 40m in een mooie tijd van 7,92. Door het ontbreken van de estafette punten, werd het team 8e. Mirco had zich individueel geplaatst voor de finale. Helaas waren zijn uitslagen vandaag net iets minder dan op de Gerrit Vos Bokaal, maar toch een mooie 8e plek.

Ook bij de B pupillen een team bij de meisjes (Thyra, Rosaly, Marit, Julia en Laura) en een individuele atleet, Colin. De meiden waren van plan de 1e plaats van vorig jaar te verdedigen en dat lukte. De estafette werd in een toptijd van 25,88 gelopen en ook de vijf individuele meerkamppunten waren allemaal ruim boven de 1150 punten. Er is voorlopig geen vereniging in de buurt die hier aan kan tippen. Bijzondere prestaties: Thyra, Marit en Rosaly onder de 7 sec op de 40m, Laura sprong 3.58m ver en Julia stootte de kogel naar 5.70m. Met deze prestaties vielen een beker en vijf gouden medailles de ploeg te deel. Daarnaast behaald Thyra individueel nog een medaille voor de 5e plek. Colin had zich als eerste geplaatst voor de finale en dus waren de verwachtingen hoog gespannen. Het werd dan ook winst op zowel kogel als ver. Helaas verliep de start van de 40m niet goed, waardoor de mooie tijd van 7,0 voor Colin tegenviel en hij genoegen moest nemen met de 2e plaats met een prachtige score van 1517 punten.

De A1 pupillen waren geplaatst met een jongensteam (Jeroen, Yousri, Richie, Cody en Timothy). De estafette begon nog wat moeizaam, maar door gedegen meerkampen van de mannen werd uiteindelijk de 7e plaats bereikt. Helaas viel Timothy na de sprint geblesseerd uit. Beterschap!

Tot slot streden de jongens van de A2 (Raoul, Roel, Max, Bjorn en Jarno) ook voor de medailles en de eer. Bij het hoogspringen zijn veel PR’s gesprongen. Raoul haalde zelfs de 1.30m, waarmee hij een individuele medaille won voor de vierde plaats. Het team werd in de einduitslag 7e.

Het was een mooie, sportieve dag met veel enthousiaste atleten en atleetjes!Jacandra's verslag:

Nadat de voorronden voor onze Nea meiden super waren verlopen, mochten Thyra Terweij, Laura wilde, Rosaly Zomderdijk, Marit Bout, en Julia Jongejeugd naar de finale in Castricum.

Als eerst gingen zij van start met de 4x 40 meter. Dit verliep helemaal naar wens. De meiden liepen hun snelste tijd ooit: 25.87.

Ook de individuele nummers verliepen naar wens. Sommige hadden wat last van de spanning en deden het daardoor net iets minder dan gewoon. Maar er werden ook pr's geboekt.

Thyra mocht als individueel het podium op voor haar 5e plaats.

De meidenploeg mocht op de hoogste plaats van het podium plaats nemen. Als echte kampioenen hebben zij daarna nog een ereronde gelopen. Nadat alle meiden de beker mee naar huis hebben gehad, valt deze te bewonderen in de kantine.

Jullie zijn echte kanjers!

De trainer.