NEA's Julia in ApeldoornZaterdag 3 maart jl. heeft Julia Jongejeugd (MPB) meegedaan aan een geweldige pupillen indoor-wedstrijd in Apeldoorn.
Er kwamen 380 pupillen van 42 verschillende verenigingen naar het Omnisportcentrum.

De kinderen waren in groepen van tien verdeeld met een eigen begeleider die de kinderen de gehele wedstrijd naar de verschillende onderdelen bracht en ook met de kinderen ging eten en een warming up deed (in een speciale warming up hal).

 

Voor alle categorieën stond er een meerkamp van vier onderdelen op het programma met in ieder geval een 40/60 en 600 meter. Daarnaast deden ze mee aan het verspringen, hoogspringen of kogelstoten.

Met in totaal zo’n 35 groepen, 3 kogelsectoren, 2 verspringbakken, 4 hoogspringmatten, een sprint- en rondbaan, was er gedurende de gehele dag ontzettend veel te zien voor de toeschouwers.

Op sommige momenten werd er maar liefst op 10 plekken tegelijk gepresteerd door de pupillen. Een fantastisch gezicht voor de toeschouwers.

Bij de meisjes B Pupillen deden 40 meiden mee. Julia begon met de 40m sprint, in een mooie 7.55 sec, haar tweede tijd ooit. Dit leverde een 8e plaats op. Na dit onderdeel hadden de meiden een uur pauze waarin ze met hun groepje en begeleidster gezamenlijk gingen eten. Kogelstoten was het tweede onderdeel. Dit viel qua prestatie wat tegen, na de 4.55 in Amsterdam was haar 3.46 nu slechts goed voor een 17e plaats.

Als derde stond het verspringen op het programma. Met een mooi PR van 3.20 pakte Julia de 4e plaats en kwam in het algemeen klassement op de 9e plaats. De 600m was het afsluitende nummer. Julia is nooit zo’n liefhebber van de (middel)lange afstand indoor, waardoor ze in het klassement uiteindelijk uitkwam op een 15e plaats.

Het was een spannende dag maar zoals ze zelf zei: ”Dit was de mooiste wedstrijd die ik ooit heb gedaan!” De organisatie van deze wedstrijd moet enorm geweest zijn, maar het verliep werkelijk voortreffelijk. Volgend jaar wordt deze wedstrijd weer georganiseerd, het zou natuurlijk leuk zijn als er dan meer NEA pupillen de strijd aangaan!

NEA MPB Julia