Op zaterdag 16 maart 2019 was de Crossfinale bij a.v. Nova in Warmenhuizen.

De voorspelling was veel regen en wind. Gelukkig droog, maar inderdaad heel veel wind.

Als eerste vandaag de jongens A- en B-junioren, zij moesten 5km lopen. Ângelo had zich geplaatst bij de B-junioren. Hij was iets te snel gestart, maar verder heel goed gelopen, en een plek in de top 10, met een 9e plaats. 

Daarna waren de A en B meiden aan de beurt en stonden Eline en Mellani (beide B-junioren) aan de start. Voor deze meiden stond er 3km op het programma. Ook voor de dames een zware race. Eline heeft gevochten voor wat ze waard was (en nog nooit van haar leven zo moe geweest) en werd 2e! Een hele knappe prestatie. Mellani net buiten de top 10, een 11e plaats. 

Er waren geen jongens C geplaatst, maar bij de meisjes junioren C had Arwen zich geplaatst voor de finale. Ze heeft haar race van 2km goed ingedeeld en werd 33e in een groot veld. 

Er stonden geen jongens D2 namens NEA aan de start, maar bij de jongens D1, hadden Mostafa, Rowan, Jelle zich individueel geplaatst en samen met Felix als ploeg. Ook de jongens D1 liepen 2km. Mostafa en Rowan liepen redelijk in het voorste deel van het veld, Jelle voorbij het midden en Felix had het zwaar en liep wat achterin. Richting het einde kwam Rowan steeds dichter bij Mostafa en ging hem zelfs voorbij. Maar daar waren de sprintbenen van Mostafa de sterkste en hij won de eindsprint van hun tweeën, ze werden 18e en 19e. Jelle die zich net aan individueel geplaatst had eindigde heel netjes als 39e. Felix heeft alles gegeven wat hij had, maar het ging vandaag gewoon niet, een 62e plaats voor hem. Op dit moment nog niet duidelijk hoe ze het als ploeg gedaan hebben, omdat Jelle niet in de uitslag opgenomen was, maar we denken dat ze 4e geworden zijn, net naast het podium. 

Als laatste NEA-junioren stonden de meiden D2, Brenda, Laura en Nienke klaar voor een wedstrijd over 1.500m. Ze waren alle drie individueel en als ploeg geplaatst. Ze liepen het eerste deel dicht bij elkaar, maar Nienke kon het tempo net niet bij houden en moest een gaatje laten vallen. Brenda werd 17e, Laura 19e, en Nienke 22e. Maar als ploeg 2e!!!! Wat ontzettend goed gedaan van de meiden!

Hier een impressie van de dag