Edam, zondag 2 juli 2017 - Tijdens de steeple-wedstrijd bij AV Edam verscheen met Kjell De Groot (AV Flevo Delta), Luco van Bergen (Phanos) en Ângelo Visser (Nea Volharding) in de voorbereiding op de C-spelen de complete jaarranglijst-top aan de start.

De luchttemperatuur was goed, de watertemperatuur relatief laag en de wind had iets minder gekund.

 

Vanaf de start nam Kjell zoals dit jaar gebruikelijk de leiding, met Ângelo en Luco in zijn spoor. Luco moest ditmaal na 2 rondes de koplopers langzaam laten gaan en voor Ângelo bleek het één waterbak te veel dus de winst ging wederom naar Kjell. En de tijden logen er niet om: na de 4.47,85 van de winnaar kwam Ângelo in 4.49,85 over de streep, een verbetering van het 30 (!) jaar oude clubrecord van Mike Lust met maar liefst 7 seconden.

In dezelfde serie als de jongens kwamen ook Eline Mast (Nea Volharding) en Fenna Heijbroek (Phanos) in actie. Fenna stond al 2e op de jaarranglijst, voor Eline was het haar eerste ‘waterbak’-race. Haar wedstrijd stond dan ook puur in het teken van het opdoen van ervaring. Er valt uiteraard nog veel winst voor haar te boeken maar met een eindtijd van 5.36,15 kan ook zij aanspraak maken op het clubrecord, én heeft zij de 2e plaats op de jaarranglijst van Fenna (zij finishte in 5.40,04) over genomen.

 

Vóór de C-junioren was de Steeple-spits namens Nea al afgebeten door Ties Arensman (D2 junioren). Zijn eerste 1000 Hindernis (zonder waterbak) eindigde in 3.59,18 waarmee hij het PR van zijn oudere broer nog niet te pakken heeft maar dat lijkt een kwestie van tijd: naarmate de race vorderde kreeg hij zichtbaar meer zelfvertrouwen waardoor de balken steeds soepeler werden genomen. Op naar de D-Spelen!

 

Uitslagen