Afgelopen weekend hebben verschillende C- en D-juniorenteams meegedaan aan de Nationale Estafette Kampioenschappen in Amstelveen. Nadat op zaterdag de JPB en de MPA beiden een prachtige zilveren medaille in ontvangst mochten nemen, kwamen op zondag de juniorenteams in actie.

Het eerste startschot van de dag werd gegeven voor de meisjes junioren D voor hun Zweedse estafette. Voor Eline (400m), Arwen (300m), Marit (200m) en Gwen (100m) was het de eerste keer dat ze op dit onderdeel uitkwamen. Een lastig onderdeel, niet omdat het heel zwaar is maar ook omdat de wissels heel chaotisch kunnen verlopen. Na een voorzichtige start van Eline, die met een prima inhaalrace de andere leden van het team in een goede positie bracht werd er in de snelste serie in 2.42,10 gefinisht. Dit bleek uiteindelijk goed te zijn voor een prima 9e tijd.

 

Om 12 uur waren de meiden D op de 4x60m aan de beurt. Hooggespannen verwachtingen bij de meisjes, ze stonden immers tweede op de jaarranglijst, maar toch ook een onbestendig gevoel omdat er hele sterke teams aan de start zouden verschijnen. Na een solide race werd door hen in de derde serie de tweede tijd tot dusverre gelopen. In de vijfde en laatste serie kwamen echter nog een paar snelle teams in actie. Dit werd heel spannend omdat PAC zoals verwacht sneller liep dan NEA en de nummer 2, Phanos, misschien ook wel. De speaker bracht uiteindelijk uitkomst en dus ook opluchting bij iedereen: PAC werd gediskwalificeerd en Phanos was inderdaad sneller dan NEA. De nummers 1 tot en met 3 bleken binnen 0,13s van elkaar gefinisht te zijn. De meiden konden vol trots de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Direct daarna mochten de jongens D aan de start verschijnen voor hun 4x80m. Nino, Thomas, Benjamin en Collin kennen elkaar al wat langer en weten wat ze aan elkaar hebben. Ze liepen op het oog een solide race en groot was de verbazing toen bleek dat ze DQ achter hun naam kregen. Navraag bij de scheidsrechter leerde dat er een wissel voor het wisselvak had plaatsgevonden. Heel jammer, maar onze jongens waren dit jaar niet de enige die de dupe waren van een wel heel strenge jury: veel teams werden dit jaar gediskwalificeerd om uiteenlopende redenen.

Verslag C junioren volgt spoedig....