Op zondag 4 september werden de jaarlijkse D-Spelen in het Olympisch Stadion gehouden. Konden we in juli nog genieten van Dafne en Churandi, vandaag traden onze D-junioren aan bij de verschillende disciplines. Hoogtepunt voor NEA was de bronzen medaillen van Rosaly op de 150 meter. Maar ook de andere junioren lieten mooie dingen zien, met veel top 10 plaatsen als resultaat.

Voor het eerst stond het onderdeel 150m op het programma van de D-Spelen. Tijdens de CD Evening Games hadden Rosaly en Laura al laten zien, dit onderdeel goed te beheersen. Vandaag liepen de dames in de kwalificatie de 8e (Rosaly) en 5e (Laura) tijd, allebei goed voor een finaleplaats aan het einde van de dag. In deze spannende finale lukte het Rosaly om naar het brons te lopen (20,77s), Laura eindigde in de finale op een knappe 5e plaats (21,01s).

 

Op de 60m bereikten zowel Thyra als Rosaly de halve finale. Helaas liepen ze in de halve finale de 9e (Thyra) en 10e (Rosaly) tijd, net niet genoeg voor de finale. Laura kwam verder nog uit op haar favoriete onderdeel 60m horden. Helaas had zij de dag ervoor een schop op haar knie gekregen, waardoor het hordenlopen veel pijn deed. Ondanks een ietwat teleurstellende tijd, wist zij zich voor de halve finale te plaatsen. Echter, met het oog op de 150m en de competitiefinale van volgende week, besloot ze deze over te slaan.

Op de technische nummers veel NEA junioren. Romy deed voor de eerste keer mee. Bij het kogelstoten stootte ze een mooi PR (5,91), bij het verspringen bleef ze vandaag steken op 3.04m. Thyra kwam ook nog uit bij het kogelstoten, helaas liep dit niet zoals gehoopt en viel haar 8,10 erg tegen.

Ties deed vandaag aan twee evenementen mee, vroeg in de middag liep hij de kidsrun van de Marktstadrun en einde middag deed hij mee met speerwerpen op de D-Spelen. Met een mooi PR van 25,21 wierp Ties zich naar een verdienstelijke 11e plaats. Ook Milou was vandaag actief op het onderdeel speerwerpen. Ze bleef met 21,28 iets onder haar PR, maar deze afstand was wel goed voor de 17e plaats.

Julia begon haar D-Spelen op het onderdeel hoogspringen. Ondanks de slechte weersomstandigheden tijdens het springen, behaalde ze toch een keurige 1,45m, goed voor de 6e plaats. Samen met Milou en Robin, kwam ze daarna uit bij discuswerpen. Milou (16,57) en Robin (17,04) wierpen keurig, maar kwamen niet aan hun PR. Julia gooide in haar tweede worp 17,03, dit bleek voldoende voor een plek bij de beste 8, waardoor ze nog drie extra pogingen kreeg. De zesde worp belandde bij een afstand van 27,70, een nieuw PR en een mooie 5e plaats.

Helemaal aan het einde van de dag verscheen Eline aan de start van de 1.000m. Eline zou als D-junior graag nog het huidige clubrecord uit de boeken lopen, maar het tijdstip en de weersomstandigheden waren haar vandaag niet gunstig gestemd. Toch was haar 3.14.72 gewoon een goede tijd en dit leverde haar een 6e plaats op.

Al met al was het leuke dag, viel het weer nog enigszins mee en kan deze dag als een goede voorbereiding worden gezien voor de finale van aanstaande zaterdag.

 

UITSLAGEN