Zaterdag, 25 juni, was nationale competitiedag voor de C en D junioren. NEA organiseerde de wedstrijd voor poule 51, met ruim 300 atleten uit Amsterdam, Edam, Landsmeer, Grootebroek, Uithoorn, Zaandam en natuurlijk Purmerend.

De wedstrijd startte om 11:00u en duurde tot ongeveer 17:00u. Een strak tijdschema om alle onderdelen voor 300 atleten goed af te werken wat voortreffelijk geslaagd is door de inzet van veel vrijwilligers en de top-jury van de atletiekunie.

De dag van zo'n wedstrijd begint voor veel mensen al lekker vroeg: Natuurlijk zorgen de atleten er voor dat ze op tijd en dus goed wakker zijn. Zo ongeveer tegelijkertijd komen de voorbereiders van de wedstrijd naar "de baan" om de verspringbakken klaar te maken, de werpsectoren uit te zetten, de tijdwaarneming (ET) te installeren, de kantine en kleedkamers klaar te maken en zoveel andere zaken te regelen om er weer een mooie dag van te maken. Het westrijdsecretariaat start op dat moment een nieuw proces op, na een dagenlange voorbereiding, om alle uitslagen te verwerken en ze zo snel mogelijk publiek beschikbaar te maken.

Dit keer is #bijNEA nog iets speciaals aan de gang, want op deze dag wordt gekeken of de kantine kan voldoen aan het predikaat "Gezonde Sportkantine". De speciale taskforce hiervoor gaat keihard van start. Later meer hierover.
De tijdwaarneming (looponderdelen) is de laatste jaren sterk verbeterd door de inzet van een handjevol specialisten. Knap eigen werk is dat, vooral van ultraloper Olivier Jacques, maar ook de anderen verdienen hier een groot compliment. Voor windmeting bij het verspringen is hulp ingeroepen bij onze goede buren van AV Edam. Dit is prima geregeld door de Edammers en daar mogen we wel weer zeer dankbaar voor zijn. 'Volgende keer een rondje van ons' zeg maar.

En toen begon de echte wedstrijd.

Eerst de estafettes, wat altijd veel spanning geeft - niet in de laatste plaats bij de jury ;)  Zonder veel tweede pogingen werd dit snel afgehandeld, zodat al snel de horden opgesteld konden worden.

Dit keer was er net als andere keren veel commitment om horden, horden en horden aan horden in de baan te krijgen op de juiste plek, op de juiste hoogte. Gelukkig liep dat erg gesmeerd, dankzij een prima voorbereiding en een alerte scheidsrechter. Toen er een paar horden niet exact op het goede plekje stonden (dank voor de tip van de atleet die dit opmerkte), kon dit binnen no-time alsnog even goed gemaakt worden.

Wat ondertussen ook speelde:
De kantine commissie had een tijdje terug bedacht dat NEA na jaren van gezonde dingen te koop aanbieden ook weleens kon inzetten op een certificaat wat echt erkend wordt.
Gedurende de wedstrijd is NEA beoordeeld door het nationaal Voedingscentrum op ons aanbod aan producten in de kantine en ook de stand buiten werd daarin meegenomen. De definitieve uitslag van dit "examen" laat nog even op zich wachten, maar onze verwachting is dat we toch zeker voldoen aan alle criteria.
Ook waren ondertussen de STAP atleten aan het trainen. Dat was even "passen en meten" maar omdat er altijd goed overleg vooraf is konden deze topatleten deze dag ook weer hun dagelijks benodigde horden training afmaken. Team STAP, ook jullie bedankt.

Al met al een zeer geslaagde dag met veel publiek, wat enthousiast aanmoedigingen gaf. We hebben geen onsportief moment meegemaakt en dat mag best weer eens vermeld worden.

Atleten, vrijwilligers en publiek worden hartelijk bedankt voor deze geweldige dag. We hopen jullie allemaal weer bij de volgende keer terug te zien.

Een verslag van deze mooie wedstrijd zelf is al eerder gemaakt en de uitslagen zijn terug te vinden op de site van atletiek.nu. Het beste nieuws is dat de meisjes junioren D de landelijke finale gehaald hebben, dus lees dat verslag!

 

Uitslagen Verslag