Zaterdag 21 mei was de tweede CD competitiewedstrijd bij SAV in Grootebroek. Het eerste team van de D-meisjes lijkt vandaag een finaleplaats te hebben veiliggesteld door landelijk zelfs te stijgen naar de 5e plaats door op (bijna) ieder onderdeel nog beter te presteren dan de vorige keer. Maar ook een heleboel andere junioren van NEA noteerden goede resultaten met veel PR's.

De MD waren wederom met drie teams vertegenwoordigd. Er hadden best wat wijzigingen plaatsgevonden ten opzichte van de vorige keer omdat Eline en Laura in de ochtenduren hun kampioenswedstrijd moesten voetballen. Op vrijdagavond bleek deze niet door te gaan, maar inmiddels had iedereen zich al voorbereid op zijn 'nieuwe' onderdelen.

Leuk om te zien hoe maar liefst drie estafette teams aan de start stonden. Alle drie de teams waren vandaag weer sneller dan de vorige keer. Ook bij het speerwerpen werden er louter PR's behaald door Marije, Lotte, Robin, Julia en Milou. Thyra deed het vandaag opvallend goed bij het kogelstoten, 10,20m. Maar ook de 8,28 van Dagmar is een vermelding waard. Gwen mocht vandaag weer eens een keer hoogspringen en verbaasde vriend en vijand met een super 1,35m. Op de 1000m snelde Arwen naar een nieuw PR (4.48) en liep Laura vd M.maar liefst 17 seconde van haar PR af (4.03). Op de 60m sprint een opvallende uitslag met drie meiden op de eerste plaats in de tijd van 8.69, waaronder Rosaly en Thyra. In het dagklassment eindigde team 1 op de 1e plaats en team 2 op de 6e plaats. Omdat team 3 niet over een volledig team kon beschikken, werd hier de 15e plaats behaald.

Bij de JD moesten Sam en Martijn als eerste aantreden op het altijd lastige onderdeel discuswerpen. Beide heren wierpen een nieuw PR, Sam stootte later op de dag ook nog een mooi PR met de kogel. Verder waren er persoonlijke successen op de 1000m voor Ties (15 seconden van zijn PR afgeslopen: 3.28), Benjamin (10s sneller dan zijn PR: 3.49) en Martijn (voor het eerst onder de 4m: 3.54).Collin en Thomas werden resp. 2e en 3e op de 80m sprint. Team 1 eindigde vandaag op de derde plaats.

Voor de C-junioren stond er vandaag een nieuw onderdeel op het programma: 150m. Linda, Birthe en Kelly kwamen vandaag zeer verdienstelijk uit op deze afstand. Linda en Mila vielen op door hun goede horden race (resp. 14,69 en 15,06, goed voor plaats 7 en 8).Bij het discuswerpen behaalden Jenna vandaag de 3e plaats (18,99) en Zoë de 4e plaats (18,63).Yaimy met haar 7e plaats en Birthe met een 10e plaats laat zien dat het discuswerpen bij de C junioren wel goed gaat! Jenna behaalde bij het speerwerpen nog een mooie 4e plaats. Bij het hoogspringen waren er mooie resultaten voor Francis (1,35) en Kelly (1,30). Het estafette team liep vandaag de 4e tijd, waarmee in het dagklassement een 5e plaats is behaald.

De JC begonnen de dag zeer sterk met een 1e plaats op de 4x100m in een tijd van 50,05. Op de 100m horden liepen Daniel en Raoul samen in de serie naar twee goede tijden: 15.46 en 15.40, goed voor plaats 2 en 3. Raoul liep ook op de 150m naar de 2e plaats. Angelo en Timothy kwamen vandaag uit op de 800m, voor Angelo en 3e plaats in een nieuw PR (2.19), Timothy liep net boven de 3 minuten. Bjorn is al het hele jaar stabiel bij het hoogspringen op 1.40m. Luuk en Thomas kwamen uit bij het verspringen, met keurige afstanden van 4,15 en 3,90 deden de mannen wat er van ze verwacht werd. In het dagklassement eindigde het team als 4e.

Er is nog één wedstrijd te gaan en met een voorsprong van ruim 600 punten op de nummer 13 lijkt een plaats in de landelijke finale voor de MD niet meer fout te kunnen gaan. De laatste competitiewedstrijd is op zaterdag 25 juni op onze eigen baan. Geef je allemaal nog even op bij de Junioren commissie zodat de trainers de teams weer kunnen samenstellen.

Uitslagen Competitiestanden

Mooie foto's van Sjoerd Roos (SAV)

Video verslag van de MD junioren