In het weekend van 6 & 7 februari was de eerste editie van de Indoor Amsterdam in  Sportcentrum Ookmeer, Amsterdam. Op zaterdag kwamen (inter)nationale toppers aan de start en op zondag streden de pupillen en C & D junioren om de sprinttitels op de 60 meter.

Voor NEA stonden Luna Meijer (MPA2) en Rosaly Zomerdijk (MJD2) aan de start.

 

Luna was naar deze wedstrijd gekomen met als doel om voor het eerst onder de 9 seconden te lopen. Ambitieus, sneller dan 9.00s is gewoonweg heel snel voor een pupil, maar wel haalbaar in deze snelle hal gezien haar PR van 9.01s. Luna won haar eerste serie met overmacht in een tijd van 8.95s, dus een nieuw prachtig PR! Krap een uur later werd de finale alweer gelopen en ook hierin liet Luna weer iets heel moois zien: ze werd dik verdiend tweede achter haar reguliere rivale Isabel van den Berg in nogmaals 8.95s. In zo’n korte tijd tweemaal 8.95s lopen laat een grote klasse zien. Dit belooft wat voor het komende buitenseizoen!

Rosaly haar doel was om zich op de jaarranglijst van dit indoorseizoen te lopen. Ze zou zich dan nog twee honderdste moeten verbeteren ten opzichte van haar 8.77s van het afgelopen NK in Apeldoorn. Ook ambitieus, maar zeker niet onhaalbaar. De eerste serie werd ze netjes tweede in 8.95s achter de regerend Nederlands kampioene Alysée Lester. De finale werd een stukje sneller gelopen in 8.85s, met een derde plaats overall. Hiermee kon ze toch tevreden terug kijken op deze wedstrijd.

Deze Indoor Amsterdam was een strak georganiseerde wedstrijd, waarbij de organisatie zelfs sneller verliep dan het chronoloog aangaf. Binnen 2 uur loopt iedereen tweemaal een 60 meter. Zeker voor herhaling vatbaar waarbij we hopen dat er volgend jaar meer jongens en meisjes van NEA meedoen.