In het weekend van 23 en 24 januari zijn de 'Intersport Jonker Junioren Nationale CD Indoor Wedstrijden' gehouden in het in het prachtige Omnisportcentrum in Apeldoorn. Op zaterdag hebben 6 D-junioren meegedaan aan deze officieuze Nederlandse indoor kampioenschappen waarbij een aantal hele mooie resultaten zijn behaald. Hoogtepunt was de 1e plaats voor Rosaly op de 4x50 m estafette.

De grootste domper was voor Julia. Zij was de dagen voor de wedstrijd ziek geweest en besloot pas op zaterdagochtend om niet mee te doen. Je moet voor deze belangrijkste indoorwedstrijd immers topfit zijn en dat was ze niet. Ze kon daardoor helaas  haar bronzen plak van vorig jaar niet prolongeren.

Robin beet het spits af om 10.00 uur met het kogelstoten. Zij stoot al een aantal keren tegen de 8 meter (PR precies 8,00 m) en was van plan om daar nu eens lekker overheen te gaan. Helaas lukte dat niet en ze stapte met 7,51 m ietwat ontevreden uit de ring. Helaas geen finaleplaats voor haar.

Hierna mocht Elisa aan het werk op hetzelfde onderdeel. Het kogelstoten loopt bij haar steeds beter en ook nu zat er een hele mooie verbetering van haar PR in met ruim een halve meter naar 6,97 m. Met verspringen kwam ze tot een afstand van 3,18, net iets onder haar PR. Dit gebeurde in de bak onder het station, in de warming-up ruimte. Misschien minder sfeervol, maar je kunt als toeschouwer wel dichterbij staan. Hierdoor zie je dat ze een mooie techniek heeft en de afzetbalk goed weet te vinden.

Inmiddels had Rosaly haar opwachting gemaakt op de 60 m sprint. Vorig jaar werd ze vijfde op dit onderdeel, dus toch ietwat hooggespannen verwachtingen. Ze voldeed hier meteen aan want ze won de serie redelijk makkelijk in 8,88s. Hierna was de beurt aan haar om de 4x50 meter estafette te lopen in een combinatieteam onder de naam “The Cheetah Girls” met Jessamy Roubos (AV Zaanland), Sindy de Bruijn (AKU) en Alysée Lester (Ilion). Weinig tijd om te oefenen dus en de meiden zagen elkaar pas als compleet team in de call room. Ze lieten zich daar echter niet door afschrikken en liepen in een vervelende schuine buitenbaan in de laatste serie naar een nieuw prachtig kampioenschapsrecord van 27,94s. Een GOUDEN medaille dus voor Rosaly en haar team! De prijsuitreiking hiervan liet, later op de dag, lang op zich wachten waardoor de start van de halve finale 60 m in het gedrang kwam. Zonder warming-up kwam ze tot 8,77s (10e), helaas 0,06s te kort om zich te plaatsen voor de finale.

Eline, onze troef voor de langere afstanden, had zich ingeschreven voor zowel de 600 als de 1000 m. Ze startte in de op een na snelste serie van de 600 m en liep een uitstekende race. Heel netjes opgebouwd zette ze de laatste 100 meter de aanval in op de koploopster en kwam welgeteld een honderdste van een seconde tekort voor de overwinning in deze serie. Met een tijd van 1.46,92 verbeterde ze haar beste tijd met bijna 10 s. De zesde plaats overall laat zien dat ze echt wel in de snelste serie thuis hoort!

Drie uur later stond de 1000 meter op het programma. Nu startte Eline wel in de snelste serie maar met een 600 meter in de benen beginnen de pijntjes en de vermoeidheid net iets eerder toe te slaan dan wanneer het je eerste wedstrijd van de dag is. Eline streed dapper maar kon geen potten breken. Ze finishte als zevende in een tijd van 3.16,19. Dit betekent wel dat ze voor beide afstanden ruim in de  indoorranglijst van dit seizoen van de Atletiekunie wordt opgenomen. Kortom, een zeer knappe prestatie van Eline!

Collin had het drukste programma van de dag: 60 m, ver en hoog. Als je je dan ook nog eens plaatst voor de halve finale sprint en de finale verspringen dan ben je blij als je op het einde van de dag je spikes mag uitdoen. De sprint in de series ging in 8,79s en de halve finale in 8,93s (21ste). Bij het verspringen sprong Collin met 4,62 m (PR 4,72) de finale in waar hij nogmaals dezelfde afstand haalde. Dit leverde hem een hele mooie 6e plaats op.
Het hoogspringen blijft mooi om te zien bij Collin: hier sprong hij een nieuw PR op 1,50. Goed voor een gedeelde 4e plaats. Al met al dus prima prestaties van hem.

Ties, als enige D1 junior, had zich ingeschreven voor de 1000 meter, zijn favoriete onderdeel. Ondanks dat hij al eerder in dit prachtige stadion was geweest om zijn broer aan te moedigen, sloegen de zenuwen toe. Gelukkig stelden een paar NEA-atletes zich beschikbaar om de spanning er samen af te lopen tijdens de warming up. Ties liep een keurige 1000 m in 3.54,66 (iets boven PR en een 28ste plaats). Volgend jaar doet hij zeker weer mee, en misschien met nog een onderdeel erbij.

Al met al een mooie dag met hele goede prestaties van onze D-junioren op deze kampioenschappen.