de CD's tijdens het trainingsweekend 201416/18 mei - 41 junioren en 6 trainer/begeleiders - YMCA Leusden - tentenkamp - veel plezier - 1e nacht weinig slapen - koude nachten - veel zon - leuke trainingen - veeeeel snoep - lange wandeling naar en van Henschotermeertje - zwemmen - 2e nacht iets meer slapen - veel lol: dat zijn een paar ingrediënten van het CD junioren trainingsweekend 2014. Hieronder het verslag........

VERSLAG
Na een geslaagd trainingsweekend in 2013, gingen we dit jaar op herhaling. De weersvoorspelling beloofde veel goeds: rond de 20 graden met veel zon. De stemming zat er bij de meeste kinderen de hele dag al goed in (hoorden we uit betrouwbare bronnen), ze hadden er duidelijk zin in. Nadat de junioren eerst lekker een uurtje getraind hadden, vertrokken we - uitgezwaaid door de ouders - met 41 kinderen, 6 trainers/begeleiders en  8 welwillende chauffeur-ouders vrijdag 16 mei rond 18.45 uur richting Leusden. 

aankomst in het kamp

Een uurtje later kwamen we aan bij de YMCA kampeercentra in Leusden. We hadden kamp ‘race’ toegewezen gekregen, kan het toepasselijker?!?!! Alle tassen, koffers, slaapzakken, kussens  en het allerbelangrijkste het snoep en de chips werd naar het kamp gebracht waar we de tentindeling bekend maakten. Na het opmaken van de bedden en ‘inrichten’ van de tent werden de regels verteld, waarna er nog een verkenningstocht door het omliggende bos werd gemaakt. De avond werd afgeloten met warme chocomelk of limonade en een lekker zakje chips. Na het wassen en tandenpoetsen vertrokken de kinderen naar hun tent, waar ze meteen heerlijk in slaap vielen...... Oh nee, dat klopt niet, dat was een droom. Nee, het gekletst, gegiegel en gesnoep ging nog wel even door, maar rond 2.00 uur gingen wij toch ook maar onze tent opzoeken. Rond 3.00 uur moest er nog even geroepen worden (de Tijmen is zo scherp) dat kinderen hun tent weer inmoesten en toen kwam er wat meer rust in het kamp (denken we).
Na een hele koude nacht (gelukkig had de YMCA ’s avonds al extra dekens ter beschikking gesteld) hoorden we even voor 7.00 uur de eerste stemmen alweer. De meeste kinderen werden uit zichzelf wakker en om 8.30 uur klonk de bel van de keuken dat we het ontbijt konden ophalen: brood, beleg, een grote kan thee, melk en zelfs een hardgekookt eitje kregen we mee. De kinderen lieten zich het ontbijt goed smaken, waarna ze nog even konden voetballen, spelen of chillen voordat de ochtendtraining begon. Eerst met z’n allen en daarna werden er twee groepen gemaakt: de jongensgroep en de meidengroep, waarna ze nog even in deze samenstelling trainden. Bij de meiden werd ook nog een poging gedaan een menselijke pyramide te maken en ze kwamen redelijk hoog ook, maar bij verdieping 4 stortte de pyramide in. Hierna werden nog allerlei andere vormen gemaakt, zelfs het woord ‘love’.
Dan terug naar het kamp voor de lunch. De nieuwe corvéploeg deed z’n taak en dekte de tafel en haalde na de bel het eten weer op met onze grote kampkar.
In de middag werd er een bezoek gebracht aan het Henschotermeertje. Helaas was de wandeling er naar toe iets langer dan gedacht en kwamen de kinderen ietwat moe en opgewonden bij het meertje aan. De meesten doken meteen het water in of gingen een rondje meer slenteren. Helaas was na zo’n 1,5 uur de tijd bij het meertje alweer voorbij en moest de wandeling terug weer beginnen, moppermopper.
Maar na de lange wandeling stond er in het kamp een heerlijke barbecue op ze wachten met lekkere hamburgers, kipsaté’s en frikandellen, stokbrood en een salade. Allemaal weer perfect geregeld door de YMCA mensen. De kinderen hadden honger als een paard, en dat is logisch na de ochtend training en de kilometers naar en van het Henschotermeertje.
Toch hadden ze gelukkig ’s avonds nog energie over voor een paar spelletjes bosjassen in het ..... jawel bos. Ondanks de misschien wat vermoeide benen, waren de meeste kinderen toch behoorlijk fanatiek en wilden ze allemaal natuurlijk winnen.
De warme chocomelk en limonade was weer meer dan verdiend, zo ook de lekkere speculaasjes. Na het douchen, tandpoetsen e.d. was het toch weer tijd om de tenten op te zoeken. Deze avond/nacht was het verrassend genoeg (not) sneller stil dan vorige avond. Hoewel er ’s nachts toch nog twee verdwaalde kinderen uit een verkeerde tent werden gehaald.
En dan is het alweer zondagochtend. Op een paar vroege vogels na moesten we de kinderen om 8.00 uur wakker roepen, de meesten lagen nog ver in dromenland.
Na het ontbijt, dit keer met als extra een heerlijk croissantje, werden de tenten opgeruimd (wat was het in sommige tenten een puinhoop zeg) en de tassen weer ingepakt. “Gaan we nog trainen?” Mwahhh.... Er was niet veel enthousiasme. “Potje bosjassen nog dan?” Jaaaaa, dat wilden ze nog wel, dus hup weer naar het trainings/bosjassen terrein om nog twee spelletjes te doen.
Als klap op de vuurpijl hadden we de zeephelling gereserveerd, waar de meesten nog even 3 kwartier zich heerlijk door de groene zeep naar beneden hebben laten glijden. Wat een lol, wat een pret, wat een gegil. Een leuke afsluiting van het weekend.
Dan komen de eerste ouders al om de kinderen op te halen en gaan we zo rond 14.00 uur weer met 41 junioren, 6 trainers/begeleiders en  8 welwillende chauffeur-ouders terug naar Purmerend. Mmmm, de kinderen zijn op de terugweg veel stiller dan op de heenweg, hoe zou dat nou komen.

We kunnen in ieder geval weer terugkijken op een fantatische weekend. Op de vraag “Ga je volgend jaar weer mee”, hebben we alleen maar positieve antwoorden gekregen. Dus, een CD junioren trainingsweekend 2015 komt er zeker.

Hierbij een leuke foto impressie van het weekend. Een filmpimpressie volgt a.s.a.p.