Beste C/D junioren en ouders,

Weer een nieuwe nieuwsbrief. Lees hem even goed door om geen (belangrijke) informatie te missen.

VOORJAARSVAKANTIE – GEEN TRAINEN
In de voorjaarsvakantie gaan de algemene trainingen niet door. Spreek even met je trainer voor de specialisatietrainingen af of die wel gewoon doorgaan.

NIEUWE CLUBKLEDING
Zoals jullie misschien al gezien hebben, staat er in de kantine een paspop met daarop het nieuwe clubtenue (dames). Een paar C meiden van NEA lopen er al in, het ziet er strak uit. De tenues zijn te bestellen via de webshop op de website.

 

Pasavond
Omdat het misschien lastig is vast te stellen welke maat je moet hebben, komt de leverancier op vrijdag 7 maart met pasmodellen zodat je kunt passen om te zien wat jouw maat is.
Let op: voor competitiewedstrijden, eerste wedstrijd 10 mei, en nationale C- en D spelen is het dragen van het clubtenue verplicht. Bestel dus op tijd om teleurstellingen te voorkomen.

TRAININGSWEEKEND
De locatie is gevonden en bevestigd, dus we kunnen gaan ? Waarheen?? Dat blijft nog steeds even een verrassing.

Voor degene die het gemist hebben of om je geheugen nog even op te frissen, enige tijd geleden hebben jullie een uitnodiging ontvangen voor het trainingsweekend:
Wanneer  : vrijdag 16 t/m zondag 18 mei
Voor wie   : alle NEA CD junioren
Kosten      : € 45 p.p. incl. eten en drinken

Wil je mee en heb je je nog niet opgegeven? Geen probleem, je kunt je nog opgeven bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef dan meteen even door of je een speciaal dieet of voedsel-allergie hebt.

CROSSCOMPETITIE
De crosscompetitie zit er weer op. Er hebben dit jaar 13 junioren meegedaan, waarvan Noa de finale heeft gehaald. Hartstikke goed Noa en succes in de finale op 1 maart in Warmenhuizen.
 
ZOMERCOMPETITIE
De data voor de zomercompetitie zijn inmiddels bekend: 10 mei, 24 mei en 21 juni, zet ze vast in je agenda.
De meesten van jullie hebben zich opgegeven voor de zomercompetitie, maar misschien zijn er junioren die zich nog niet hebben opgegeven, maar nog wel mee willen doen. Je kunt jezelf nog opgeven tot 28 februari bij de CD commissie. Je kunt bij de opgave ook twee voorkeursonderdelen vermelden. De trainers gaan dan kijken op welke onderdelen je ingezet kan worden, zoveel mogelijk rekening houdende met jouw voorkeuren. Uiteindelijk maken de trainers de indeling, dus er is geen garantie dat je ‘jouw’ onderdelen kunt doen.
Heb je nog vragen over de zomercompetitie, laat het ons dan weten.

Juryleden bij competitiewedstrijden
Bij de junioren competitie is het verplicht om per vereniging op elke wedstrijd twee juryleden beschikbaar te stellen. Deze uren worden ook gerekend voor de NEA  ledentaken uren. Mocht je als ouder bij een van de wedstrijden willen jureren, laat ons dit dan vast weten.

SPECIALISATIETRAININGEN
•    Verspringen: Vanaf het voorjaar zullen deze specialisatietrainingen weer van start gaan. Wanneer en hoe laat, dat laten we nog weten.
•    Hoogspringen: Ook de hoogspringtrainingen willen we weer, bij genoeg interesse, van start laten gaan in het voorjaar. Dus heb je interesse in de specialisatietraining hoogspringen, geef je dan op bij de CD commissie. Op welke avond de training zal gaan plaatsvinden laten we dan nog weten.
•    Werpen: in de winter zijn deze trainingen gewoon doorgegaan. Wil je ook graag deelnemen aan deze trainingen, het is op dinsdag van 18.30 - 19.30 uur.
•    Horden/sprint: deze groep is vol. We kunnen je op de wachtlijst zetten. Wil je meer informatie over deze trainingen, laat het ons even weten.
•    MiLa (MiddenLange): in de winter is deze groep gegwoon doorgegaan. Voor deelname aan deze trainingen moet de atleet een goede 1.000m kunnen lopen. Deze trainingen zijn op maandag van 19.15 - 20.30 uur en op donderdag van 19.15 - 20.30 uur.
•    Polsstokhoogspringen: Wil je gaan meedoen met deze trainingen, neem dan even contact op met Willem-Jan, onze trainingscoördinator. Deze trainingen vinden namelijk niet plaats bij NEA maar bij Edam en er moet dan overlegd worden met de trainer van Edam, of er een plek is voor een NEA atleet.

Voor alle specialisatietrainingen geldt: het is de bedoeling dat je wekelijks komt en de onderdelen eventueel op wedstrijden doet/gaat doen.

ZOMERSEIZOEN / WEDSTRIJDEN
Op de evenementenkalender op de website zijn al behoorlijk wat wedstrijden en andere evenementen vermeld. Er kunnen altijd wedstrijden bijkomen. Hou daarom de kalender goed in de gaten, zodat je geen leuke wedstrijden mist. Hieronder hebben we er een paar wedstrijden uitgelicht!
 
Onderlinge Jeugd Competitie
Tijdens 3 trainingsavonden worden alle atletiekonderdelen afgewerkt, maar wel met juryleden en het bijhouden van de prestaties. Na de drie avonden wordt ‘de balans opgemaakt’ en is er per categorie voor de nummers 1, 2 en 3 een prijs. Elders op de website vind je meer informatie over de onderdelen e.d.

Openingswedstrijd
Traditiegetrouw organiseert NEA de eerste baanwedstrijd van het zomerseizoen in onze regio. Deze openingswedstrijd vindt plaats op zondag 6 april. Meer info over het programma volgt. Inschrijven voor deze wedstrijd gaat via het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

2 uurswedstrijden bij av Edam
Dit jaar heeft Edam 4 wedstrijden op 4 zondagen, waar je in 2 uur een driekamp kunt afwerken. Het aantal deelnemers per categorie is beperkt, 24 atleten. De kosten zijn € 4 per driekamp. Dus als je mee wilt doen, geef je dan snel op via ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie en data vind je op de website.

Nationale C en D spelen
Het is nog ver weg, maar ze staan al op de kalender, de officieuze NK’s voor C en D junioren.
De nationale C spelen worden gehouden op zaterdag 30 en zondag 31 augustus bij AAC in Amsterdam. Meer informatie vind je tegen die tijd op de hun website.
De nationale D spelen worden gehouden op zondag 7 september bij Phanos in het Olympisch Stadion. Meer informatie vind je tegen die tijd op hun website.

INSCHRIJVEN WEDSTRIJDEN
Schrijf je, om teleurstellingen te voorkomen dat een wedstrijd vol zit, op tijd in. Het inschrijven van wedstrijden die op onze evenementenkalender staan, gaat altijd via ons eigen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (mist uitdrukkelijk anders is vermeld). Opgeven kan via e-mail.
Het is heel belangrijk, en dat gaat nog wel eens fout, dat de volgende gegevens in de mail vermeld staan:
-    Welke wedstrijd
-    Naam atleet
-    Categorie atleet
-    Welke onderdelen hij/zij in wil schrijven
-    Licentienummer

LET OP 1: Betalen voor wedstrijden (behalve zomercompetitie, dat betaald de vereniging) gaat via automatische incasso, waarvan de betaling twee keer jaar plaatsvindt, na het zomerseizoen en na het winterseizoen. De meesten van jullie hebben het incassoformulier al ingevuld. Wil je ook mee gaan doen aan wedstrijden en heb je het formulier nog niet ingevuld? Vraag het formulier dan even bij ons op, dan mailen we het naar je. Je kunt het ingevuld bij Annemiek inleveren, of eventueel bij een van de andere commissieleden.

LET OP 2: Voor sommige wedstrijden, bijvoorbeeld de CD spelen, moet je je PR’s opgegeven en waar deze behaald zijn. Het is dus handig als je je PR’s bijhoudt zodat je dit makkelijk kunt terugvinden.
 
NEA SOCIAL MEDIA
Ben je al lid van onze Twitter en Facebook account. Via deze twee social media kun je NEA volgen op het gebied van wedstrijden of andere leuke wetenswaardigheden. Hou deze dus ook in de gaten en abonneer je op beide social media om niets te missen:
Twitter : @av_NEA ( #neajunioren )
Facebook : AV NEA Volharding

HULP ONDERLINGE JEUGDCOMPETITIE (OJC) / OVERIGE VRIJWILLIGERS
•    Op 28 maart, 25 april en 27 juni wordt er tijdens trainingsavonden de Onderlinge Jeugd Competitie gehouden. We hebben voor de eerste avond, 28 maart, 13 vrijwilligers nodig om te helpen bij de verschillende onderdelen. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
•    De kantinediensten op de maandagavond trainingen hebben we nu t/m augustus geregeld. Top, bedankt aan de moeders die zich hebben opgegeven. Vanaf september zoeken we dus weer een vader of moeder die in de oneven weken een uurtje achter de bar wil staan. Je kunt opgeven voor een bardienst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l.
•    Juryleden. Voor onze baanwedstrijden hebben we altijd gediplomeerde juryleden nodig. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de jury coördinator via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
•    Pupillentrainers. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de trainingscoördinator Willem-Jan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
•    In de e-mail heeft u van de commissie ledentaken ook een overzicht ontvangen bij welke evenementen we dit jaar weer allemaal vrijwilligers nodig hebben. Dit overzicht kunt u ook terugvinden op de website.

E-MAIL ADRESSEN JUNIOREN
We willen ook graag de e-mail adressen van de junioren zelf verzamelen, zodat niet alleen de ouders maar ook de atleten de nieuwsbrieven ontvangen. Het e-mail adres kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dat was het weer voor nu. Voor vragen kun je altijd bij ons terecht via e-mail of ‘live’ op de baan. We zullen proberen altijd iemand op de baan te hebben tijdens de algemene trainingen, voor vragen en andere zaken.

Sportieve groetjes,
Michelle Barou (moeder Mila)
Ellen de Jongh (moeder Max)
Annemiek Smit (moeder Yousri)
Denise Essenburg (moeder Thomas)
Ellen, Annemiek, Michelle en Denise: de NEA CD commissie