Lotte, Nina, Nikki, Kiowa, Evelyn en Thomas (Jens was al naar huis) op de indoor C wedstrijden in ApeldoornNadat Mila op zaterdag 18 januari het NEA blauw in Apeldoorn had laten zien op de D spelen (zie haar eigen verslag elders op deze website), kwamen er zondag 19 januari zeven NEA C junioren naar Apeldoorn: Evelyn, Lotte, Nikki, Nina, Jens, Kiowa en Thomas. Deze CD Junioren Indoor, nationale wedstrijden worden ook wel gezien als de officieuze NK's voor CD junioren. Uit heel Nederland doen er dan ook atleten mee aan deze super georganiseerde indoorwedstrijd.


Jens en Thomas mochten als eerste aan de slag. Jens (JC2), helaas uitgeloot voor hoogspringen, kwam alleen op kogel uit vandaag. Jammer van het hoog, maar met kogel stootte hij wel even naar een PR van 10,35m. Jens was natuurlijk in z'n nopjes.

Thomas (JC1) had vandaag drie onderdelen af te werken en begon met 60m horden. Helaas kwam hij bij de eerste horden niet goed uit (door z'n ontzettend snelle start) waardoor de rest van de race niet lekker ging en hij dus helemaal niet tevreden was. Gelukkig had hij nog twee onderdelen te gaan waarop hij het goed kon maken.

Na Thomas was het de beurt aan Kiowa (JC2) om over de horden te 'vliegen'. En dat deed hij goed, want hij liep een PR van 10.04sec.
Daarna waagde Evelyn (MC1) zich over de horden heen. Hoewel ze bij één horde wat uit balans raakte, liep ze bijna een halve seconde van haar PR af en finishte ze in 11,52sec. Een half uurtje na het hordelopen stond Evelyn al weer aan de start voor de 60m vlak en ook hier finishte ze in een PR van 9,45sec.
Tegelijkertijd was Kiowa aan het kogelstoten en met zijn verste stoot van 11,71m mocht hij later op de dag nog uitkomen in de finale.
Toen mocht Thomas weer de baan op voor de 60m, zonder horden dit keer. Na de teleurstelling van z'n horderace was hij van plan op deze afstand te gaan knallen. En dat lukte hem, want hier liep hij een PR van 8,66sec.
De meiden hadden zich ook ingeschreven voor de 4 x 50m estafette. Evelyn was startster, gevolgd door Lotte, Nikke en Nina pakte als laatste het estafettestokje over en liep van een 4e plek naar een keurige 3e plek. De meiden liepen met 29,32sec. een nieuw clubrecord. Gefeliciteerd meiden!
Lotte was naar Apeldoorn gekomen voor estafette en kogelstoten. En na de 4x50m kon ze bijna meteen door naar het kogelstoten. Helaas ging het vandaag niet lekker en kwam ze niet verder dan 7,17m. Jammer Lotte.
Ook Nina kon na de estafette bijna meteen door naar haar volgende onderdeel, de 1.500m. Ze ging goed mee met het meisje wat voorop liep, maar gaf net iets te veel. Toch kwam ze in een keurige tijd van 5,42,75min. binnen. Een PR, want ze had nog geen officiële tijd staan.
Daarna was het wachten op de finale kogelstoten van Kiowa, de 600m van Nina en Nikki en de 800m van Thomas. Kiowa was als eerste weer aan de beurt en stootte zich in de finale naar een keurige 7e plek (van Nederland hè!!) in een PR van 12,23m.
Toen was het tijd voor de 600m van Nina en Nikki. Nina zat in de 1e serie en ging, net als bij de 1.500m, meteen mee in de kop, waarna ze in een tijd van 2,00,54min. over de finish kwam. Ook weer een PR, want ook hier had ze nog geen officiële tijd staan. Nikki zat in de 2e serie en ging ook meteen mee aan kop. In de tweede ronde, liep ze zelfs een ronde aan kop, waarna ze in een dik PR van 1,54,30 over de finish kwam.
Als afsluiter van de NEA atleten was het de beurt aan Thomas voor de 800m. Met een schema voor 2,40min op zak was hij er klaar voor. De eerste twee rondjes liep hij onder z'n schema en het derde rondje er net op, dus hij maakte het nog spannend voor z'n publiek. Maar in een dik PR van 2,39,27min. tikte hij de finish aan.
Het was een lange maar sportieve en gezellige dag, want met veel mooie atletiek om naar te kijken, verveelden we ons niet. De NEA atleten, incl. Mila op zaterdag, hebben het supergoed gedaan en ze zijn allemaal met een of meerdere PR's en zelfs een clubrecord weer richting Purmerend gegaan. Top gedaan jongens en meiden.

Klik hier voor het verslag van de organisatie zelf.
Klik hier voor de uitslagen.
Klik hier voor de foto's

Klik hier voor de 60m hordenrace van Thomas. Klik hier voor de 60m race van Thomas.
Klik hier voor de 60m hordenrace van Kiowa.
Klik hier voor de 60m hordenrace van Evelyn. Klik hier voor de 60m race van Evelyn.
Klik hier voor de 600m race van Nina en Nikki.

N.B.: Er is door een aantal professionele fotograven veel gefotografeerd:

JD-Fotografie.nl
Ed Turk Fotografie