Op zaterdag 11 januari waren er weer 12 NEA junioren afgereist richting het noorden van Noord-Holland voor hun 2e crossavontuur. Dit keer vond de cross plaats in het voor de meeste wel bekende Dijkgatbos in de Wieringermeerpolder. Bij aankomst zagen we het al, het zou weer een bekende Dijkgatboscross worden: heeeeel veeeeel blubber. En het regende dus het zo nog drassiger en blubberiger worden.....
Als eerste was Thomas Arensman (C1) als enige NEA'er aan de beurt. Eenendertig C1 en C2 jongens stonden aan de start voor 3.000km (!) crossen. Hoewel het een voordeel was dat er nog maar 4 groepen hen voor waren gegaan, was het parcours toch al en nat en blubberig. Thomas liep lekker en kwam in een tijd van 16,46min als 24e over de finish.

Daarna de drie meiden C1, Noa, Maaike en Allisha, die ook samenmet de C2 starten. Zij legden een parcours van 2.000km af. Noa kwam als 1e NEA'er langs en eindigde als 13e in 13,10min. Maaike kwam als 21e de finish over in 11,19min en als laatste die hard kwam Allisha in 13,20min de fisish over.

Bij de jongens JD2 weer een 'eenzame' Thomas, dit keer Thomas Wijkstra. Hij moest ook 2.000km afleggen en het terrein werd nu toch wel steeds blubberiger. Werd het daardoor ook zwaarder?? Thomas liet zich in ieder geval niet uit het veld slaan en kwam in 13,06min over de finish.

Af en toe zag je ook atleten voorbij komen waarvan een schoen in de blubber was blijven staan, waardoor ze op één sok en een één schoen over de finish kwamen.

Nog zes NEA junioren te gaan en het bleef maar regenen. Waar was het droge weer wat ze voorspeld hadden? Maar goed, geen tijd om te veel over na te denken want Timothy (JJD1) was de volgende die aan de beurt was, ook weer als enige NEA'er in deze categorie. Hij kwam na 2.000m als 34e over de finish in 12,46min.

Als eennalaatste juniorencategorie, de MJD2. Mila, Lisa, Amber en Zoë (Linda was helaas geblesseerd) hadden de verhalen al gehoord over hoe diep je in het gras zakte en hoeveel blubber er lag op het parcours, dus ze waren voorbereid. De meiden kwamen na 1.500m als volgt over de finish: Mila als 12e in 8,49min, Lisa als 14e in 9,07min, Amber als 15e in 9,09min en Zoë als 19e in 9,58min.

Mellanie (MJD1) mocht als laatste NEA junior laten zien wat ze waard was op de 1.500m. En dat deed ze. In 8,47min als 10e over de finish en sloot daarmee de rij van NEA junioren die vandaag hun beste beentje voor hebben gezet.

Allemaal hartstikke goed gedaan! Het was weer een zwaar parcours, maar wel een echte cross. Je hebben het achterste van je tong laten zien, top!!!
Tot 1 februari in Obdam.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.