Indoor Gala AlkmaarTien NEA junioren waren naar Alkmaar afgereist om mee te doen aan de Triple IT Indoor Gala in het Sportpaleis; Mila Kuller (MJD2), Max van Harten (JJD2), Evelyn Vletter, Maaike Uittenboogaard en Noa Butter (alledrie MJC1), Thomas Arensman (JJC1) en Ramon Kohlhoff, Jens Tolboom, Kiowa Roukema en Sam Coehoorn (allevier JJC2).

Mila, helaas het enige D meisje, had zich ingeschreven voor drie onderdelen en mocht haar dag starten met de 60m horden, misschien wel Mila´s favoriete nummer. In een PR van 13,25sec. kwam ze over finish. Als tweede onderdeel op het programma stond de 1.000m., gevolgd door kogel waarmee ze net geen 7 meter haalde, maar de 2kg naar een PR van 6,96m. stootte. Hup, weer 2 PR’s in de pocket.

Ook Max was vandaag de enige D jongen, maar had wel even vier onderdelen op het programma staan, te weten 60m horden, 60m, kogel en als afsluiter de 1000m; een vol en lang programma. Als eerste horden waren de horden aan de beurt. Max had dit nog niet eerder op een wedstrijd gedaan, dus hup, meteen een PR. Daar hoogspringen. Dat ging lekker, maar met een evenaring van z’n PR van 1.30m. viel hij toch net buiten de prijzen. Jammer, maar goed gedaan. Toen was het de beurt aan de 60m ‘vlak’, waarna hij een hele tijd moest wachten op de 1000m. Het programma liep behoorlijk uit en even na half zes klok het startschot pas. Na 4.05.30min. kwam Max over de finish en kon ook hij een sportieve dag afsluiten

Drie meiden C1 deden er vandaag mee en wat zagen we daar? Noa, als eerste gesignaleerd in het prachtige nieuwe NEA tenue. Staat je goed Noa! Evelyn had er zin in vandaag, voor vijf onderdelen had ze zich ingeschreven! Topper. Maar Maaike mocht om 11.00 uur het spits afbijten voor de 1.500m. Het was een klein groepje, maar Maaike liep een mooi PR van 6.21.23min. Na dit PR kwam Maaike nog uit op de onderdelen 60m horden, 60m en hoog. Ook een lekker vol dagje dus.
Evelyn maakte het dus helemaal bont met haar vijf onderdelen op dag, maar ondanks het volle programma behaalde ze wel mooi de halve finale van de 60m. èn 2 PR’s namelijk op kogel (voor het eerst met 3kg, zwaar hè Eef) met een afstand van 7.57m en de 800m in 3.12.67min. Naast deze onderdelen heeft ze ook nog ‘even’ 60mh gedaan en hooggesprongen .
Noa in haar nieuwe NEA tenue, behaalde 2 PR’s, op hoog met 1,35m en ook op de 800m in 2,57,85min. Verder stond ze vandaag nog aan de start bij de 60m sprint en stootte ze ook met een 3kg kogel. Ook lekker veel nummers dus.

Thomas was niet de enige C jongen, maar wel de enige C1. Hij begon met 60m horden en haalde op 1 plek de finale niet. Nou, dan maar naar de finale op de 60mh moet hij gedacht hebben, waar hij ook nog even een PR liep van 8,83sec. Een kwartiertje voor de finale van de 60m liep hij zichzelf ook nog eens naar een derde plek tijdens de 800m in een PR van 2.51.44min.

Dan hadden we vandaag ook nog vier gasten van de C2 op de baan rondlopen. Allevier, Kiowa, Jens, Ramon en Sam, stonden ze aan de start van de 60m horden en Kiowa, Ramon en Sam behaalden de finale. De helft van het finaleveld werd dus ingenomen door NEA blauw/wit!! Mooi hoor! Kiowa en Sam kregen een madaille om hun nek, ze werden resp. 2e en 3e. 
Sam liep in z’n eentje van de vier de 60m, maar behaalde ook hier een finaleplek en won weer een madaille, 2e dit keer.
Daarna hoog, waar Kiowa, Ramon en Jens alledrie niet zo heel tevreden mee waren, hadden we het idee.
Als afsluiter voor de mannen het kogel. Ook hier weer Kiowa, Ramon en Jens in de ring, waar Kiowa en Rens allebei een medaille om hun kregen, resp. 1e en 3e werden ze en ook allebei in een PR. Helaas viste Ramon net naast het medaillenet bij het kogel.

Een gezellige en sportieve dag zat er weer op. Op het uitlopen van de lange afstanden na, heeft AV Hylas weer een goed georganiseerde indoorwedstrijd  neer gezet. Bedankt!
Alle NEA junioren, super dat jullie er waren en gefeliciteerd met jullie prestaties en soms zelf prijzen.

Alle uitslagen kun je vinden op de website van AV Hylas