Rogier, Lisanne en de aanwezige juniorenKrap anderhalve week na de hoogspringclinic, was het donderdagavond 28 november de beurt aan het onderdeel speerwerpen. Rogier Plaatzer, oud NEA lid en nu trainer bij STAP en Lisanne Schol, trainingslid bij NEA en 2e op het NK 2013 op het onderdeel speerwerpen (een jaar na haar gescheurde kniebanden !!!) gaven de clinic. Dertien junioren en 7 trainers gingen de fijne kneepjes van het speerwerp 'vak' leren.

Eerst natuurlijk een goede warming-up. Daarna het echte werk. Rogier verteld dat, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, je speerwerpen vooral doet vanuit je voeten en dat het niet altijd gaat om grote spierbundels. En zo komt hij met nog een aantal belangrijke wetenswaardigheden. Lisanne kan de bewegingen goed voor doen en samen vormen ze een goed clinic team.

Niet alleen de kinderen worden aan het werk gezet, maar ook de trainers. Zij moeten tenslotte ook voelen wat wel en niet de goede bewegingen zijn om het de kinderen goed aan te kunnen leren. Na een uitgebreide, leerzame training keert iedereen weer huiswaarts. Rogier geeft aan dat hij het leuk vind om over een tijdje nog een keer een clinic te geven; het speerwerpen in Nederland moet weer op een hoger niveau komen...... Amen!!