Beste C/D junioren en ouders,

CLINIC SPEERWERPEN
Na de succesvolle clinic hoogspringen door Nederlandse Kampioen senioren Sietske Noorman afgelopen zondag, wordt er op donderdag 28 november om 19.30 uur een clinic speerwerpen gegeven. Wie geeft deze clnic? Rogier Plaatzer, trainer van o.a. STAP meer¬kampster Michelle Oud en Lisanne Schol. Lisanne was tweede op de NK senioren speerwerpen en ze zal samen met Rogier de clinic verzorgen. Wil je meedoen met deze clinic, geef je dan snel op, want vol = vol. Er is plek voor 10 maximaal 15 atleten.

ZOMERCOMPETITIE
De zomercompetitie zelf is nog ver weg, maar in december moeten we alweer het aantal teams opgeven voor de zomercompetitie. Als je mee wilt doen, geef je dan voor 1 december op bij de CD commissie. Je kunt ook twee voorkeuronderdelen erbij vermelden. De trainers gaan dan kijken op welke onderdelen je ingezet kan worden, zoveel mogelijk rekening houdende met jouw voorkeuren. Uiteindelijk maken de trainers de indeling, dus er is geen garantie dat je ‘jouw’ onderdelen kunt doen.

Vorig jaar hebben we met 5 teams (2 x jongens D, 2 x meisjes D en 1 x jongens C) meegedaan en ook in 2014 willen we natuurlijk weer met meerdere teams aan de start verschijnen. En met ruim 70 CD junioren gaat dat zeker lukken. Jij doet toch zeker ook mee?
Heb je nog vragen over de zomercompetitie, laat het ons dan weten.

CROSSCOMPETITIE
De eerste cross zit er al weer op, waarvoor tien junioren zich hadden opgegeven en waarbij negen NEA junioren aan de start stonden (één juniore was geblesseerd geraakt, helaas). Een verslag en foto’s kun je elders op de website vinden.
We hopen dat we bij de volgende crosscompetitiewedstrijd wat meer NEA blauw-wit aan de start zien. Bij de winter hoort crossen wel een beetje, dus doe eens gek ? en geef je op voor wedstrijd 2 en 3.

2e cross: 11 januari 2014 – av Wieringermeer - Wieringerwerf
3e cross: 1 februari 2014 – ARO ’88 - Obdam
finale    : 8 maart – av NOVA – Warmenhuizen – (op uitnodiging)

Wil je je opgeven voor de crosscompetitie, dan kun je een e-mail sturen naar het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin vermeld je naam, categorie en licentie nummer.

Voor diegenen die mee doen met de crosscompetitie worden speciale cross-trainingen gehouden, zodat je kunt wennen aan andere ondergrond en je cross-condititie kunt opbouwen. Deze trainingen vinden plaats op zondagochtend van 11.00 – 12.00 uur in het park aan het einde van het trimpad (achter de schaats-baan).
Als we voldoende vervoer kunnen regelen, zullen we ook een keer een duin crosstraining gaan doen, bijvoorbeeld bij de klimduin in Schoorl. Zwaar maar leuk en met een gezellige afsluiting na de training. Over het wanneer, hoe en wat, informeren we de crossers nog.

SPECIALISATIETRAININGEN
Hoog- en verspringen: gaat in de winter niet door. De trainingen beginnen weer vanaf de lente. We zullen nog via de nieuwsbrief of e-mail laten weten wanneer precies.
Werpen: gaat in de winter gewoon door. Mocht je hier mee willen gaan trainen dan is het wel de bedoeling dat je wekelijks komt en het liefst ook deze onderdelen op wedstrijden gaat doen.
Horden/sprint: gaat in de winter gewoon door, maar helaas is deze groep vol. Wil je over verdere informatie over deze trainingen, laat het ons even weten dan brengen je in contact met trainer.
MiLa: gaat in de winter gewoon door. Wil je gaan meetrainen bij de MiddenLange afstand trainingen, laat het dan even weten aan de CD commissie.

INDOORWEDSTRIJDEN
Voor het winterseizoen staat al een aantal leuke wedstrijden op het programma, de meeste zijn indoor. Je kunt de wedstrijden altijd terugvinden op de wedstrijdkalender elders op de website, maar degene die al bekend zijn zullen we hier al even noemen. Een paar wedstrijden lichten we er even uit, het lijkt ons leuk als we daar met een mooie groep CD atleten naar toe gaan:
14 december - Triple IT Indoor Gala – av Hylas, sportpaleis Alkmaar    
14 december - Kerstbomenmeerkamp – Hellas, Galgenwaard Utrecht     
11 januari 2014 - VB indoor – Hellas, Galgenwaard Utrecht   
18 januari 2014 - Intersport Jonker CD Indoorspelen -> D junioren – Apeldoorn
19 janauri 2014 - Intersport Jonker CD indoorspelen -> C junioren – Apeldoorn
1 februari 2014 - winterindoor – Hellas, Galgenwaard Utrecht
1 maart 2014 - indoor CD junioren – Ilion, Zoetermeer

Inschrijven voor de Intersport Jonker junioren C&D Indoorspelen in Apeldoorn kan vanaf 1 december en gaat rechtstreeks via de website van de indoorspelen. Het Omnisport, waar de wedstrijden worden gehouden, is dé atletiekhal van Nederland. Je kunt het wel de officieuze Nederlandse Kampioenschappen noemen, want CD junioren uit heel Nederland komen naar deze wedstrijd toe. Hartstikke leuk dus om mee te doen. Ook kun je meedoen met een estafette 4 x 50m. Leuk hoor, kijk maar eens naar dit youtube filmpje.

INSCHRIJVEN WEDSTRIJDEN
Schrijf je, om teleurstellingen te voorkomen dat een wedstrijd vol zit, op zit in. Het inschrijven van wedstrijden die op de wedstrijdkalender op de website staan, gaat via ons wedstrijdsecretariaat uitwedstrijden. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Het is heel belangrijk, en dat gaat nog wel eens fout, dat de volgende gegevens in de mail vermeld staan:
-    Welke wedstrijd
-    Naam atleet
-    Categorie atleet
-    Welke onderdelen hij/zij in wil schrijven
-    Licentienummer

LET OP 1: Betalen voor wedstrijden (behalve zomercompetitie, dat betaald de vereniging) gaat via automa¬tische incasso, waarvan de betaling twee keer jaar plaatsvindt, na het zomerseizoen en na het winterseizoen. De meesten van jullie hebben het incassoformulier al ingevuld. Wil je ook mee gaan doen aan wedstrijden en heb je het formulier nog niet ingevuld? In de bijlage tref je het formulier nog een keer aan. Je kunt het ingevuld bij Annemiek inleveren, of eventueel bij een van de andere commissie leden.

LET OP 2: Voor sommige wedstrijden, bijvoorbeeld de CD indoorspelen, moet je je PR’s opgegeven en waar deze behaald zijn. Het is dus handig als je je PR’s bijhoudt zodat je dit makkelijk kunt terugvinden.

CD UITJE
Het zwemmen in het Leeghwaterbad met zo’n 20 junioren was helemaal leuk! Op vrijdag 10 januari gaan we weer wat leuks doen, namelijk een filmavond in de kantine, met veel chips en frisdrank. Wil je ook komen, laat het ons weten via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heb je nog een leuke jongens/meiden film, alle suggesties zijn welkom.

NEA SOCIAL MEDIA
Ben je al lid van onze Twitter en Facebook account. Via deze twee social media zullen kun je NEA volgen op het gebied van wedstrijden of andere leuke wetenswaardigheden. Hou deze dus ook in de gaten en abonneer je op beide social media om niets te missen:
Twitter    : @av_NEA ( #neajunioren )
Facebook : AV NEA Volharding

KANTINEDIENST / OVERIG
Op de maandagavond trainingen vinden we het prettig als de kantine bemand wordt; 1 x in de 2 weken. Voor de oneven week zoeken we dus een vader of moeder die een uurtje achter de bar wil staan. Je kunt opgeven voor een bardienst via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook zoeken we nog:
•    een of twee mensen voor het wedstrijdsecretariaat thuis. Voor meer informatie kun je contact opnemen de commissie ledentaken viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
•    Juryleden voor baanwedstrijden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de jury coördinator via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
•    Pupillentrainers. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de trainingscoördinator Willem-Jan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

E-MAIL ADRESSEN JUNIOREN
We willen ook graag de e-mail adressen van de junioren zelf verzamelen, zodat niet alleen de ouders maar ook de atleten de nieuwsbrieven ontvangen. Het e-mail adres kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dat was het weer voor nu. Voor vragen kun je altijd bij ons terecht via e-mail of ‘live’ op de baan. We zullen proberen altijd iemand op de baan te hebben tijdens de algemene trainingen, voor vragen en andere zaken.

Sportieve groetjes,
Michelle Barou (moeder Mila)
Ellen de Jongh (moeder Max)
Annemiek Smit (moeder Yousri)
Denise Essenburg (moeder Thomas)