Het seizoen is weer begonnen! Afgelopen maandag is de openingswedstrijd gehouden.

Het matige weer (code geel) heeft de atleten en vrijwilligers er niet van weerhouden om zich volledig in te zetten. In totaal waren er 245 deelnemers van 23 verenigingen. Het overgrote deel van de deelnemers was uiteraard vanuit NEA, namelijk 119 deelnemers.

Om 11:00 uur klonk het eerste startschot voor het onderdeel horden.

Te beginnen met de 100 meter en daarna de 80 en 60 meter. Later op de dag volgden zelfs nog de 300 en 400 meter horden. Voor de vrijwilligers was dit wel even hard werken om de baan tijdig gereed te hebben, maar dat ging toch erg goed.
Voor de pupillen was er een meerkamp waaronder twee loopnummers en twee technische onderdelen. Bij het hoogspringen speelde het weer soms parten, maar ondanks de gladheid en omwaaiende palen kon iedereen zijn persoonlijk record proberen te evenaren of zelfs te verbeteren. Dat laatste is door veel atleten weer gelukt!

Gedurende de dag begon de lucht te breken en kwam zelfs het zonnetje door! Met de wind soms letterlijk in de rug werden de lange afstanden gelopen. Ook dit laatste onderdeel is prima volgens het tijdschema verlopen. Daarna was het even wachten op de prestatie kaarten en huldigingen.

 

Al met al was het een zeer geslaagde dag voor iedereen en biedt het weer nieuwe doelen om op te focussen bij de volgende wedstrijden.

 

De officiële uitslagen zijn verwerk en gepubliceerd met dank aan Atletiek.nu:

Uitslagen

 

 

Blogs

 

Lust & Leven - Veron LustLust & Leven

Veron Lust over zijn leven als (ultra)loper en ontwikkelingshulp verlener
| Sep 2021 | jul.2021 | apr.2021 |

Volg ons op Twitter
Praat mee op Disqus
Volg ons op Facebook