De laatste dag van 2016, die kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder te sporten. De Sylvestercross in Soest stond op het programma. Jazeker die cross waar alle toppers lopen.

Vroeg op vandaag (6.30 uur) want Maartje moest als eerste om 9.30 uur starten. Dat wordt nog zwaar, hopelijk halen we de jaarwisseling zonder in slaap te vallen vanavond.
Daar aangekomen was het al lekker druk, maar goed georganiseerd en nummers ophalen liep gesmeerd.
Dan op naar de start. Daar kwamen we nog meer Nea toppers tegen (zie onder). Warmlopen ging vanzelf want het was een grote zandbak met los zand ook goed voor de toeschouwers dus. Maartje zag zelfs een voetstap van iemand die op hakken liep.

We hadden van Eline al gehoord dat het een pittig parcours was, de start in mul zand, een stuk heuvelig bos en dan de finish, ongeveer 400m mul zand en de heuvel op.

Maartje startte als eerste, jongens en meisjes C en mini pupillen bij elkaar 1200m. Ze verdwenen linksaf het bos en we haasten ons naar de finish. Op een heuvel konden we ze al weer snel het bos uit zien komen en dan nog zwoegend door het zand, het laatste stuk naar de finish. Ondertussen waren de B pupillen al gestart. Vijf minuten later moest Jelle al weer bij de start zijn, het ging achter elkaar door. Jelle liep na 200m bijna achter aan, maar begon zoals zo vaak aan een mooie inhaal race, heeft ie afgekeken van Max Verstappen. Wij weer naar de uitkijk heuvel om Jelle te zien finishen. Zagen we gelijk Lieke finishen, die zelfs na een paar aanmoedigingen van haar vrijdag trainers een flinke eindsprint inzette. Pieter was zo snel dat we zijn finish gemist hebben. Nora die graag op 1 januari crosstraining had gedaan, ja zelfs op een feestdag traint ze graag, liep ook mee en het gaat steeds beter met de cross, ze had lekker gelopen.

Toen de prijsuitreiking, misschien dat Maartje nog een prijs bij de mini meisjes had. Na een hoop gepuzzel eindelijk de uitreiking bij de mini meisjes en Maartje mocht op plek drie plaatsnemen.
Ze was helemaal gelukkig eindelijk op het podium staan en een beker. Later bleek dat ze tweede was geworden, foutje in de gesmeerde organisatie.

Dan was het tijd voor de junioren zij moesten 2000m lopen, Ângelo, Eline en Mellani startten voor Nea. Ângelo ging als eerste en deze wedstrijd was "wel" belangrijk, dus hij moest flink aan de bak. Zijn start was goed, liep behoorlijk voor in, maar bij de finish moest ie wel een paar plekken prijs geven. Goed gelopen in dit sterke deelnemers veld met deelnemers uit het hele land.

Als laatste Nea deelnemers de meiden C-jun. Eline werd vorig jaar vijfde bij de D-meiden, dus hoge verwachtingen voor deze cross. Ze werd tiende en kwam vermoeid en een beetje ontevreden over de streep ze moest haar eeuwige SAV concurrent deze keer voor laten. Maar de prestatie was eigenlijk wel goed, want van haar leeftijdgenoten was ze derde, de rest voor haar waren 2ejaars C-Jun. Even later kwam ook Mellani tevreden over de finish en werd gefeliciteerd door een trotse oma.

Leuke cross, mooi parcours en mooie prestaties in een sterk deelnemers veld, van jeugd uit het hele land.

 

1200 meter  
Maartje: 7.05 2e
Pieter: 6.37 18e
Lieke: 8.38 22e
Jelle: 6.34 48e
Nora: 6.23 23e
2000 meter  
Angelo: 7.37 23e
Eline: 8.17 10e
Mellani: 9.52 45e
   
   

 

Blogs

 

Lust & Leven - Veron LustLust & Leven

Veron Lust over zijn leven als (ultra)loper en ontwikkelingshulp verlener
| Jun. 2022 | mrt.2022 | dec.2021 |

Volg ons op Twitter
Praat mee op Disqus
Volg ons op Facebook