Tradities zijn er om in stand gehouden te worden. Een beetje hulp van bovenaf kan daarbij geen kwaad, sterker nog dan wordt het leuker!
Vandaar dat ik blij was dat evenals vorig jaar de huldiging van de podiumatleten tijdens de clubkampioenschappen letterlijk "in het zonnetje zetten" was.

Podiumatleten 2012 - klik voor meer foto'sEen strak chronoloog met een pauze, dus publiek en atleten konden onder genot van een hapje en drankje alles volgen, helpt ook enorm. Podiumatleten (alle atleten die op een NK, officieus dan wel officieel) die naar het podium zijn geroepen om een medaille te ontvangen, verdienen het om voor bijzondere prestaties even in de schijnwerper gezet te worden en wat extra aandacht te krijgen. Vaak gaan deze prestaties aan de meeste leden voorbij, omdat er zij er simpelweg niet bij zijn.

De club had voor een bosje bloemen voor een individuele, of een roos bij een teamprestatie gezorgd, waarmee wij als vereniging willen laten zien dat deze prestaties op waarde worden geschat. Een paar woorden, een bloemetje en een applaus van allen is op zijn plaats als je je tot de besten van Nederland hebt weten te scharen. Het hele jaar door en vaak vele jaren achtereen is er door deze atleten veel tijd en energie gestoken in trainingen en wedstrijden. Zonder de inzet van trainers en van ouders die uren druk zijn om hun sportende jeugd kriskras door Nederland te karren naar trainingen of wedstrijden, zou het al helemaal niet lukken. Reden voor mij om ook Purcy Marte als initiator van STAP en eerste NEA trainer die een pupil naar het hoogste niveau (WK én EK) heeft begeleid en aan het werk heeft gezien, naar voren te roepen en een bosje te overhandigen.

Als vanouds is wat NK’s betreft (al dan niet officieus) 2012 gestart met de indoor C-, en D-spelen in de schitterende Omnisport-accommodatie in Apeldoorn. Helaas, ondanks de NEA deelname aldaar, geen prijzen dit jaar, hopelijk volgend jaar wel. In datzelfde stadion stond Sharona Bakker op het podium bij het NK voor senioren. Zij gaf NEA op de horden vleugels en spurtte naar een gouden medaille in een prachtige tijd, waarmee zij deelname aan het WK-indoor te Istanbul afdwong. Haar eerste seniorentitel met bonus én een primeur voor NEA! Noortje Meester (MB) sprong bij haar NK-junioren naar zilver bij het polsstokhoog, waarmee zij een NEA-traditie in ere hield. Kees Meijer sprong met stok (logisch als Master?!) over de drie meter en ook naar zilver. Gaard van Vugt spurtte over de horden naar zilver bij de JA.

Outdoor ging Anna Sjoukje Runia als eerste naar het podium. Zij won op het NK-junioren in Breda zilver op de 100 meter bij de MB en een mooie bronzen medaille met horden bij de MA, terwijl zij nog B-juniore is! Een lekkere opsteker op weg naar de internationale toernooien van komend seizoen. Bij ditzelfde NK wist Noortje haar indoorprestatie te evenaren en mocht zij weer een zilveren medaille om haar nek laten hangen. Gaard van Vugt spurtte (nu over 110 meter horden) naar brons bij de JA. Bij de NK-senioren, jaarlijks in het mooie Olympisch Stadion te Amsterdam, opnieuw succes voor Sharona Bakker. Op de 100 horden wist zij weer Nederlands kampioene te worden, een gouden jaar voor haar! Helemaal naar Terneuzen moesten de Masters voor hun NK. André van Wort had succes op de 200, een fraaie gouwe. Kees Meijer won twee plakken, goud met de polsstok en brons met de speer. De laatste NK’s worden traditioneel gelopen tijdens de “Vier x Veel” in Amstelveen. Bij dit estafettespektakel behaalden onze meisjes pupillen evenals vorig jaar eeuwige roem door ver voor alle concurrentes de gouden plak weg te kapen. Gwen Broek, Thyra Terweij, Laura Wilde, en Rosaly Zomerdijk spurtten in de 4x40 meter MPB naar alweer een clubrecord tijd van 24.88 seconde en naar het gouden podium, waar zij de NEA-vlag met ere aan iedereen konden tonen, een roos en een applaus waard!

Geen NK, maar toch zeker waard te vermelden; De mooiste podiumplaats voor onze pupillen B-meidenploeg in de regiofinale van de pupillencompetitie in Castricum!! Ook werden er hele beste, zelfs een zilveren voor Colin Geugjes, individuele plaatsen gehaald die goed waren voor een mooie medaille, super gedaan hoor meiden en jongens.

Internationale toppers lopen ook op de baan bij NEA. Wetend dat de eisen voor plaatsing voor toernooien steeds strenger worden mogen we daar best trots op zijn. Heel bijzonder dit jaar was dat Sharona Bakker zich voor grote internationale toernooien kwalificeerde; met de 60 horden voor het WK-indoor te Istanbul in Turkije én met de 100 horden voor het Europees Kampioenschap in Helsinki, Finland. Sharona deed verder mee aan tal van internationale wedstrijden en boekte dit jaar grote vooruitgang. Haar PR en clubrecord is de 3e prestatie op de “AllerTijdenLijst”!

In totaal hebben zes atleten elfmaal solo op een podium gestaan. 2012 was goed voor vier eerste plaatsen. Weer zijn jong en ouder, meisjes en jongens, op de lijst terug te vinden. Met naast bekende namen van de laatste jaren weer een paar nieuwe “ruwe diamantjes”. Het medailleklassement staat hier onder. Mag het voor iedereen een bron van motivatie zijn voor volgend jaar. Niet alleen voor deze podiumtoppers. Ik hoop dat zij pupillen en andere atleten hiermee inspireren om hun voorbeeld te volgen. Voor al onze atleten en trainers; succes smaakt naar meer, ga door en op naar het volgend seizoen!

“NK-podium atleten” 2012


Individueel:

Sharona Bakker D Indoor 1e 60 mh. 8.13 sec. Apeldoorn 26-02-2012
    Outdoor 1e 100 mh. 13.32 sec. Amsterdam 17-06-2012
               
Kees Meijer HM Indoor 2e Polsstokhoog 3.01 m. Apeldoorn 04-03-2012
    Outdoor 1e Polsstokhoog 2.60 m. Terneuzen 9/10-06-2012
    Outdoor 3e Speerwerpen 32.65 m. Terneuzen 9/10-06-2012
               
André van Wort HM Outdoor 1e 200 m. 25.08 sec. Terneuzen 9/10-06-2012
               
Noortje Meester MB Indoor 2e Polsstokhoog 3.30 m. Apeldoorn 12-02-2012
    Outdoor 2e Polsstokhoog 3.30 m. Breda 03-06-2012
               
Anna S. Runia MB Outdoor 2e 100 m. 12.24 sec. Breda 02-06-2012
  MA Outdoor 3e 100 mh. 14.53 sec. Breda 03-06-2012
               
Gaard van Vugt JA Indoor 2e 60 mh. 8.15 sec. Apeldoorn 12-02-2012
    Outdoor 3e 110 mh. 14.18 sec. Breda 03-06-2012

 


Ploegen:

MPB   Outdoor 1e 4x40 m. estafette 24.88 sec. Amstelveen 29.09 sec.
      Gwen Broek, Thyra Terweij, Laura Wilde, Rosaly Zomerdijk (reserve: Julia Jongejeugd)

 

Een overzicht van voorgaande jaren:

2011 2010

 

 

Blogs

 

Lust & Leven - Veron LustLust & Leven

Veron Lust over zijn leven als (ultra)loper en ontwikkelingshulp verlener
| Jun. 2022 | mrt.2022 | dec.2021 |

Volg ons op Twitter
Praat mee op Disqus
Volg ons op Facebook